Standard Widget Toolkit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Standard Widget Toolkit
Ontwikkelaar(s) Eclipse Foundation (IBM)
Recentste versie 4.6.2 
(24 november 2016)
Status Actief
Besturingssysteem Multiplatform
Geschreven in Java
Categorie Widget toolkit
Licentie(s) EPL
Versiebeheer
Website (en) Projectpagina
Portaal  Portaalicoon   Informatica
Vuze maakt gebruik van SWT.
Eclipse maakt gebruik van SWT.

De Standard Widget Toolkit (SWT) is een widget toolkit voor het ontwikkelen van grafische gebruikersomgevingen in de programmeertaal Java. Het is oorspronkelijk ontwikkeld door IBM en het wordt nu onderhouden door de Eclipse Foundation samen met de Eclipse IDE. Het is een alternatief voor AWT en Swing die ontwikkeld zijn door Sun Microsystems en die standaard worden meegeleverd bij het Javaplatform.

SWT is beschikbaar onder de Eclipse Public License, een opensourcelicentie die erkend wordt door het Open Source Initiative.

Techniek[bewerken | brontekst bewerken]

SWT is geschreven in Java. Om de GUI elementen weer te geven gebruikt SWT met behulp van Java Native Interface (JNI) de GUI-bibliotheken van het besturingssysteem op vergelijkbare wijze als programma's die gebruikmaken van API's die specifiek voor dat besturingssysteem zijn. Programma's die voor SWT geschreven zijn, kunnen overgezet worden naar andere besturingssystemen maar de implementatie van de toolkit is, ondanks dat het in Java geschreven is, per platform verschillend.

Programma's met SWT[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder staan enkele programma's die gebruikmaken van SWT:

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]