Station Pereire - Levallois

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Pereire - Levallois
De ingang
Plaats Parijs
Perrons 2
Sporen 2
Lijn(en) Ermont-Eaubonne - Champ-de-Mars
Eigendom SNCF
Coördinaten 48° 53' NB, 2° 18' OL
Station Pereire - Levallois (Regio Parijs)
Station Pereire - Levallois
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Frankrijk

Station Pereire - Levallois is een spoorwegstation aan de spoorlijn Ermont-Eaubonne - Champ-de-Mars. Het ligt in het 17e arrondissement van Parijs.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het station is op 2 mei 1854 geopend als Station Courcelles - Levallois aan de Ligne d'Auteuil. Na de opening van de Petite Ceinture-spoorlijn op 25 maart 1869 werd het station het beginstation van deze lijn. In 1934 werd de Petite Ceinture-spoorlijn weer gesloten, waardoor sindsdien het station aangedaan werd door een shuttledienst tussen Auteuil - Boulogne en Pont-Cardinet. In 1985 werd deze dienst geschrapt in verband met de aanleg van de RER C: het traject tussen Courcelles - Levallois en Avenue Henri Martin ging deel uitmaken van de RER C, tussen Courcelles - Levallois en Pont-Cardinet ging een pendeldienst rijden.

Op 25 september 1988 opende het station als Pereire - Levallois, aan de spoorlijn Ermont-Eaubonne - Champ-de-Mars, bereden door de RER C. Ook op die datum startte de shuttledienst tussen Pereire - Levallois en Pont-Cardinet. De shuttledienst werd echter vanaf 5 juli 1996 geschrapt, als gevolg van een laag aantal reizigers. Sindsdien rijdt er tussen de beide stations een pendelbus.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Het station ligt op kilometerpunt 7,662 van de spoorlijn Ermont-Eaubonne - Champ-de-Mars (nulpunt tussen Invalides en Musée d'Orsay)

Diensten[bewerken | brontekst bewerken]

Het station wordt aangedaan door treinen van de RER C tussen Pontoise en Massy-Palaiseau of Pont-de-Rungis - Aéroport d'Orly. Sommige treinen hebben in plaats van Pontoise Montigny - Beauchamp als eindpunt, in verband met capaciteitsproblemen. Ook wordt het station aangedaan door pendelbussen naar Pont-Cardinet.

Aansluitingen[bewerken | brontekst bewerken]

Vorige en volgende stations[bewerken | brontekst bewerken]

Richting Vorig station Lijn Volgend station Richting
Pontoise C1
Montigny - Beauchamp C3
Porte de Clichy RERC Neuilly - Porte Maillot Massy-Palaiseau C2
Pont-de-Rungis - Aéroport d'Orly C12
Pont-Cardinet
(per shuttlebus)
Pont-Cardinet
(per shuttlebus)
TransL Eindpunt Eindpunt

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]