Stéphane Lovey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Stephane Lovey)
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Delfland Invitational 2010

Stephane Lovey (25 september 196626 januari 2014) was een Zwitserse golfprofessional, die jarenlang in Nederland heeft gewoond.

Lovey groeide op in Nederland, zijn vader Angelin was de uitbater van het clubhuis van de Hattemse Golf & Country Club. De voormalige voorzitter van de club en van de Nederlandse Golf Federatie, Rolf Olland, speelde vroeger wel competitie met hem. Later werd Lovey lid van de Noordwijkse Golfclub. Hij speelde voor Oranje onder meer in 1991 in de Eisenhower Trophy met Niels Boysen, en eindigde daarmee op de 3de plaats. En hoewel Lovey al jarenlang in Nederland woonde, speelde hij nog regelmatig Zwitserse wedstrijden en stond hij ook op hun Order of Merit.

Sinds 2008 was hij een van de 25 Putting Zone coaches van Geoff Mangum. In 2011 werd hij voor mentale coaching opgenomen in een nieuw team van LTP, samen met Wouter de Vries en Xavier Ruiz Fonhof.

Stéphane Lovey overleed in 2014 na een lang ziekbed.

Hoogtepunten[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]