Supertalent in Vlaanderen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Supertalent In Vlaanderen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Supertalent In Vlaanderen
Presentatie Ann Van Elsen
Felice
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Producent Fremantle
Uitzendingen
Start 15 maart 2007
Einde 10 mei 2007
Seizoenen 1
Zender VT4
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Supertalent in Vlaanderen was de Vlaamse versie van de Britse format 'Britain's Got Talent'. Het werd vanaf 15 maart 2007 uitgezonden op VT4.

Tijdens de eerste 4 auditie-afleveringen krijgt de jury een overzicht van de ‘talenten’ die zich hebben aangemeld. Elke act krijgt 2 minuten de tijd om ten overstaan van een studio vol publiek de aandacht van de jury te grijpen en liefst ook vast te houden. Zo niet dreigt de onverbiddelijke stopknop.

De jurering geschiedde door Gert Verhulst, Paul Jambers en Martine Prenen. Zij zullen de acts voorzien van commentaar en hebben daarnaast de macht om voortijdig in te grijpen: via een ’buzzer’ kunnen ze bij gebrek aan kwaliteit acts laten stoppen. De presentatie is in handen van Ann Van Elsen en Felice.

Na de eerste reeks werd uiteindelijk uit de 8 finalisten het zussentrio Triple E als winnaar verkozen en kregen zo €50.000,00

In het najaar van 2012 kwam het format terug op VTM onder de naam Belgium's Got Talent, net zoals bij Supertalent In Vlaanderen werd het programma geproduceerd door productiehuis Fremantle.