Symfomania

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Symfomania-Rockshow (in English: Symfomania Rock Show) is een Nederlands radioprogramma dat op 4 september 2020 26 jaar zal bestaan. Het radioprogramma besteedt aandacht aan voornamelijk symfonische, progressieve en melodieuze rockmuziek. Diskjockey is DJGJ (pseudoniem).

Symfomania-Rockshow (Symfomania Rock Show) is gestart op 4 september 1994. In de beginjaren werd het radioprogramma uitgezonden via de lokale omroep Nieuwegein-Radio (NL). De titel van het programma luidde toen: Late Night Symfo. In de eerste twee jaar duurde het programma 1 uur, na 1996 werd dit uitgebreid naar 2 uur. Nieuwegein-Radio werd per 1 januari 2003 opgeheven en daarmee stopte ook tijdelijk het programma. Vanaf 1 juli 2003 wordt Symfomania-Rockshow weer uitgezonden via onder andere Radio Seagull.

Via Twitter kan de luisteraar op de hoogte worden gehouden van dit radioprogramma. Zie bij SymfomaniaRockS.

Momenteel (stand: april 2020) wordt het radioprogramma uitgezonden via drie radiozenders:

In Nederland:

  • Radio Seagull: de show is sinds 1-1-2020 in de Engelse taal. Uitzending in Nederland op 1602AM en 747AM. Website: www.radioseagull.com.
  • PopRockFM: in Nederland alleen via internet op zaterdag van 14-16 uur en op zondag van 14-16 uur. Zie de website: www.poprockfm.com
  • Hoex-Radio: in Nederland alleen via internet op zondag van 19-21 uur en op woensdag van 21-23 uur. Zie de website: www.hoexradio.nl

In Verenigd Koninkrijk:

  • Radio Seagull: regionaal op 1476AM tussen 20:00 en 04:00 uur in Leicestershire. En natuurlijk landelijk via internet. Uitzendtijden op zondag van 9-11 uur Greenwich Mean Time (GMT) en van 21-23 uur GMT. Zie ook de website: www.radioseagull.co.uk.

In Noord Oost Europa:

  • Via 1485AM in Noord Oost Europa. En natuurlijk via internet. Website: www.radioseagull.com.

In het verre verleden is Symfomania Rockshow uitgezonden via de volgende radiostations: Avatar Music in Winnipeg (Canada), Excellent FM in Ouderkerk aan de Amstel (Nederland), Spix FM in de regio Rotterdam (Nederland), DigitaalHitRadio van ex-dj Herman Kramer (Nederland) en Radio Bingo in Roeselaere (België).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]