Symfomania

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Symfomania-Rockshow (in English: Symfomania Rock Show) is een Nederlands radioprogramma. De eerste uitzending was op 4 september 1994. Het radioprogramma bestaat dus bijna 27 jaar. Het radioprogramma besteedt aandacht aan voornamelijk symfonische, progressieve en melodieuze rockmuziek. Diskjockey is DJGJ (pseudoniem).

In de beginjaren werd het radioprogramma uitgezonden via de lokale omroep Nieuwegein-Radio (Nederland). De titel van het programma luidde toen: Late Night Symfo. In de eerste twee jaar duurde het programma 1 uur, na 1996 werd dit uitgebreid naar 2 uur. Nieuwegein-Radio werd per 1 januari 2003 opgeheven en daarmee stopte tijdelijk de radioshow. Sinds 1 juli 2003 kreeg Symfomania-Rockshow de kans te gaan uitzenden via Radio Seagull.

Via Twitter kan de luisteraar op de hoogte worden gehouden van dit radioprogramma. Zie bij SymfomaniaRockS.

Momenteel (stand: 26 mei 2021) wordt het radioprogramma uitgezonden via twee radiozenders:

In Nederland:

  • Radio Seagull: de show is sinds 1-1-2020 ook in de Engelse taal te beluisteren. Uitzending in Nederland op 1602AM en 747AM. Website: www.radioseagull.com.
  • PopRockFM: Natuurlijk in de Nederlandse taal te beluisteren in Nederland en ver daarbuiten. Via internet op zaterdag van 14-16 uur en op zondag van 14-16 uur. Zie de website: www.poprockfm.com

In Verenigd Koninkrijk:

  • Radio Seagull: regionaal op 1476AM tussen 20:00 en 04:00 uur in Leicestershire. En natuurlijk landelijk via internet. Uitzendtijden op zondag van 9-11 uur GMT (Greenwich Mean Time) en van 21-23 uur GMT, dat is 10-12 en 22-24 uur CET (Central European Time). Zie ook de website: www.radioseagull.co.uk.

In Noord Oost Europa:

  • Via 1485AM in Noord Oost Europa. En natuurlijk via internet, zie de website: www.radioseagull.com.

In het verleden is Symfomania Rockshow uitgezonden via vele radiostations zoals Avatar Music in Winnipeg (Canada), Excellent FM in Ouderkerk aan de Amstel (Nederland), Spix FM in de regio Rotterdam (Nederland), DigitaalHitRadio van ex-dj Herman Kramer (Nederland), Radio Bingo in Roeselaere (België) en Hoex-Radio in de Hoekse Waard (Nederland).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]