Overleg:Richtlijn betalingsdiensten

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Payment Services Directive)
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Herindeling en herschrijf nodig

PSD2[brontekst bewerken]

Er wordt te weinig aandacht besteed aan PSD2

Voort wordt er, en dat is ernstiger, veel te weinig aandacht besteed aan de mogelijke aantasting van de privacy van de gebruikers van de finaciële diensten. Samen met het internationale streven naar een maatschappij zonder contant geld zal dit ons geheel kunnen overleveren aan allerlei gewiekste financiële instellingen en zal de gemiddelde gebruiker meer en meer geld kwijt zijn aan allerlei diensten. Contant geld is zo ongeveer onze laatset democratische vrijheid. Bij iedere betaling binnen het nieuwe systeem snoept een fintech-bedrijf een klein deeltje af van jouw kapitaal.

Dit lemma lijkt mij veel te positief en er wordt te veel verwezen naar diverse min of meer juichende stukken van de EU. Wij moeten hier niet eens aan beginnen als de privacy niet gewaarborgd is. Het is weer een opt-out systeem, het wordt de mensen weer makkelijk gemaakt om te vergeten dat men bezwaar moet aantekenen.

Hier even een aardig citaat van lawfox advocatuur: "PSD2

De reden om de voormalige Payment Services Directive (PSD) te vervangen voor de PSD2 is om nieuwe innovaties in de betaalmarkt te stimuleren en de concurrentie te bevorderen. Het belangrijkste facet van de PSD2 is “Access to Account” (XS2A). XS2A houdt in dat banken verplicht zijn tot het aan third party providers (TPPs) verlenen van toegang tot de betaalrekening van de consument. De consument dient hiervoor wel uitdrukkelijk toestemming te geven."

Ja, ja, je bent de eerste de beste sukkel en je koopt weer nieuwe schoenen bij Zalando en de volgende dagen wordt je bestookt met advertenties voor schoenen. dat is natuurlijk peanuts vergeleken met wat er nog meer, in de zin van big data, met je persoonlijke gegevens gedaan kan worden. De gevolgen zijn niet te overzien. Wie slaaf wil worden van het grootkapitaal en de internationale corporaties die die moet zeker meedoen aan dit spel waarbij de gewone consument de gegarandeerde verliezer is. Edmond V.O. Katusz (overleg) 20 apr 2017 14:12 (CEST)Reageren

Herindeling en herschrijf nodig[brontekst bewerken]

Er is nog wel wat herschrijfwerk nodig om zinnen als “Ook ligt de focus op het creëren van een geharmoniseerd speelveld (…)” aan te pakken. De inleiding is voor de leek niet om door te komen, en PSD2 is ook nog zwaar onderbelicht. Ik zal eens kijken of ik de komende tijd wat kan verbeteren. Sietske | Reageren? 18 feb 2022 08:52 (CET)Reageren