Tarzan de onoverwinnelijke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Tarzan the Invincible)
Tarzan de onoverwinnelijke
Oorspronkelijke titel Tarzan the Invincible
Auteur(s) Edgar Rice Burroughs
Illustrator Studley O. Burroughs
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Reeks/serie Tarzan series
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Tarzan de onoverwinnelijke (oorspronkelijke titel: Tarzan the Invincible) is een roman uit 1931 van de Amerikaanse schrijver Edgar Rice Burroughs, de veertiende in zijn serie van vierentwintig boeken over het titelpersonage Tarzan. De roman werd oorspronkelijk als een serie gepubliceerd in het tijdschrift Blue Book van oktober 1930 tot april 1931 als Tarzan, Guard of the Jungle.

Het boek markeert de laatste verschijning van Opar en La in de Tarzan-serie, afgezien van het jeugdwerk Tarzan and the Tarzan Twins with Jad-Bal-Ja the Golden Lion (1936), dat later werd gepubliceerd maar chronologisch eerder is.

Samenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Tarzan, zijn aap vriend Nkima, en Chief Muviro en zijn trouwe Waziri krijgers voorkomen dat Sovjet- communisten de verloren stad van Opar plunderen. Het verhaal bevat ook een prominente rol in Tarzan's bondgenoot Jad-bal-ja.

Stripverhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Het boek is in stripvorm aangepast door Gold Key Comics in Tarzan nrs. 182-183, gedateerd februari-maart 1970, met een tekst van Gaylord DuBois en tekeningen van Doug Wildey.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]