Tatjana Dmitrieva

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Tatjana Borisovna Dmitrieva of Dmitrijeva (Russisch: Татьяна Борисовна Дмитриева) (Ivanovo, 21 december 1951Moskou, 1 maart 2010) was een Russisch arts, psychiater en politica.

Dmitrieva studeerde geneeskunde in Ivanovo en studeerde vervolgens verder voor psychiater. Ze doctoreerde in de psychopathie.

In 1976 begon ze haar loopbaan als medewerkster bij het openbaar wetenschappelijk centrum voor sociale en forensische psychiatrie, waar zij in 1990 directeur werd. Ze was sinds 1992 hoofd van de afdeling sociale en forensische psychiatrie van de academie voor geneeskunde in Moskou en sinds 1995 ondervoorzitter van de vereniging van psychiaters.

Dmitrieva was van 1996 tot 1998 minister van volksgezondheid in de regering van Viktor Tsjernomyrdin. In 1999 werd ze verkozen in de Staatsdoema.

Referenties[bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) vertaald vanaf de Duitstalige Wikipedia, die onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.