Tayshaun Prince

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tayshaun Prince

Tayshaun Durell Prince (Compton (Californië), 28 februari 1980) is een Amerikaans basketballer bij de Memphis Grizzlies in de NBA. In 2002 werd hij in de eerste ronde gekozen door de Detroit Pistons, hij werd gedraft op de 23e plek.

In zijn rookie-seizoen waren zijn prestaties wisselvallig, hij kreeg ook niet veel speeltijd van coach Rick Carlisle. Prince kreeg echter in de playoffs van dat seizoen wel de kans om zijn kwaliteiten te tonen, hij maakte daar optimaal gebruik van. Tot grote successen voor de Pistons leidde dat nog niet, ze werden in de Eastern Conference Finals verslagen door de New Jersey Nets.

Het daarop volgende seizoen (2003/2004) betekende de grote doorbraak voor Prince. Onder coach Larry Brown werd hij de startende small forward. De starting 5 van de Pistons bestond verder uit Chauncey Billups, Richard Hamilton, Rasheed Wallace en Ben Wallace, zij bereikten de NBA Finals waarin ze zeer verrassend de Los Angeles Lakers versloegen, onder meer door goed verdedigend werk van Prince op superster Kobe Bryant. De Detroit Pistons behaalden hun derde kampioenschap, het eerste sinds het kampioenschap van de 'Bad Boys' in 1990.

Prince speelde tot en met januari 2013 voor de Detroit Pistons, hierna werd hij getrade naar de Memphis Grizzlies.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]