Terese Pedersen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Terese Pedersen (27 april 1980) is een Noorse handbalkeepster. Sinds 2006 speelt zij bij de Deense club Randers HK. Zij maakte in 2004 haar debuut in het Noorse nationale team.

Pedersen begon haar handbalcarrière bij de Noorse club Sandar IL en speelde achtereenvolgens bij Larvik HK, IL Runar en Tertnes IL voordat zij de overstap maakte naar de Deense competitie. Met Larvik werd ze in 2000 landskampioen. Vanaf seizoen '09-'10 zal ze keepen bij de Oostenrijkse club Hypo Niederösterreich.[1]

Op 3 augustus 2004 verdedigde zij voor het eerst het Noorse doel en kwam sindsdien 67 keer voor het nationale team uit. Ze maakte deel uit van het team dat in 2004, 2006 en 2008 Europees kampioen werd en won zilver op het Wereldkampioenschap van 2007.

Typisch voor Pedersen is dat zij, anders dan gebruikelijk, keept in een shirt met korte mouwen en een korte broek.[2] Behalve blauwe plekken en verbazing van collega-keepers levert dit ook weleens verwarring op. De voormalige coach van het nationale team Marit Breivik had namelijk de gewoonte om bij een tijdstraf tijdens de laatste fase van de wedstrijd de keeper te wisselen voor een veldspeler, die dan op dezelfde wijze gekleed gaat als Pedersen. Hierdoor wordt zij door niet-ingewijden soms niet direct als echte keeper herkent.

Externe link[bewerken]