Naar inhoud springen

The Art of Getting By

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Art of Getting By
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Alternatieve titel(s) Homework
Regie Gavin Wiesen
Producent Kara Baker
Jennifer Dana
Darren Goldberg
Gia Walsh
Scenario Gavin Wiesen
Hoofdrollen Freddie Highmore
Emma Roberts
Muziek Alec Puro
Productiebedrijf Goldcrest Pictures
Gigi Productions
Mint Pictures
Distributie Fox Searchlight Pictures
20th Century Fox
Première 23 januari 2011 (Sundance)
Genre Drama
Romantiek
Speelduur 83 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Opbrengst US$ 1,43 miljoen[1]
Overige nominaties 2
Officiële website
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Art of Getting By is een Amerikaans romantisch drama uit 2011 van de hand en onder regie van Gavin Wiesen – diens regiedebuut – en met Freddie Highmore en Emma Roberts in de hoofdrollen. De film ging in première op het Sundance Film Festival op 23 januari 2011 onder de titel Homework en kwam op 17 juni 2011 in roulatie in Noord-Amerika. De reacties op de film waren gemengd; met 66% bij IMDB, 36% bij de critici bij Metacritic[2], 63% bij de gebruikers bij Metacritic[2] en 18% bij Rotten Tomatoes.[3]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

George is een intelligente laatstejaarsstudent en getalenteerd tekenaar met een fatalistische levensbeschouwing. Om die reden doet hij nergens moeite voor en maakt hij zijn huiswerk nooit, waardoor hij op het punt staat geen diploma te krijgen. Dan raakt hij bevriend met de populaire Sally en trekt met haar op. Ook ontmoet hij de jonge kunstenaar Dustin, een oud-leerling van zijn school. Sally en Dustin beginnen tot afschuw van George een relatie. Intussen zijn er ook thuis problemen tussen zijn moeder en stiefvader, die kennelijk geldzorgen hebben.

Drie weken voor het einde van het schooljaar legt de schooldirecteur George een keuze voor: al zijn huiswerk inhalen of geen diploma. De kunstleraar neemt genoegen met één werk, op voorwaarde dat het oprecht is. George besluit ervoor te gaan, maakt alle taken af en maakt een portret van Sally. Die vertelt hem intussen dat ze met Dustin door Europa gaat trekken, maar dat ze ooit samen zullen zijn. Uiteindelijk slaagt George voor alle opdrachten en krijgt zijn diploma. Als hij na de ceremonie naar zijn schilderij staat te kijken komt Sally binnen, die op de luchthaven van gedachte is veranderd.