The Fouryo's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Fouryo's in 1963

The Fouryo's was een Amsterdamse zanggroep, die eind jaren vijftig bekendheid vergaarde met covers van de Everly Brothers, McGuire Sisters, Rooftop Singers en andere Amerikaanse tienergroepen.

The Four Youngsters, zoals de band eerst heette, werd opgericht door Joyce en Jan Schouten (zus en broer), Ria Lubberink en Dick van Niehoff. Nadat ze het Cabaret der Onbekenden wonnen in 1957 werd een eerste single opgenomen, een cover van Bye bye love geproduceerd door Jack Bulterman.

In 1958 verving Jetty Schouten (zus van Joyce en Jan) Ria Lubberink, en vanaf 1959 werden zij beroepsmuzikant. Het viertal trad regelmatig op in de revue van Snip en Snap. Het nummer Dans nog eenmaal met mij werd in 1961 een grote hit.

In 1964 stonden The Fouryo's in het voorprogramma van The Rolling Stones, in het Kurhaus te Scheveningen. Twee jaar later kwamen ze echter tot de slotsom dat hun close-harmony zang niet meer paste in het tijdsbeeld, en werd de groep in 1966 opgeheven.

Ria Lubberink overleed op 21 mei 1999 op 59-jarige leeftijd en op 24 maart 2000 overleed Dick van Niehoff op 62-jarige leeftijd.