Tom Hall

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tom Hall tijdens Ion Storm, Dallas, 1999

Tom Hall is een Amerikaans computerprogrammeur.

Biografie[bewerken]

Hij heeft op de Universiteit van Wisconsin-Madison gezeten en heeft daar zijn diploma in informatica gehaald. In 1987 is hij gaan werken bij Softdisk Inc., waar hij een programmeur en een bewerker van de Big Blue Disk was, een software bundel dat maandelijks geleverd werd. Samen met een paar collega's, John Romero John Carmack, en Adrian Carmack, stichtte hij Id Software. Hij was de creative director en designer daar. Hij heeft gewerkt aan games zoals de Commander Keen series, Wolfenstein 3D, Spear of Destiny, enDoom.

Na enige onenigheden met John Carmack, over de design van Doom, vertrok hij en voegde zicht toe bij Apogee/3D Realms. Hij was de game designer voor Rise of the Triad, produceerde Terminal Velocity, en hielp in verschillende spellen zoals, Duke Nukem 2 en Duke Nukem 3D. Hij werkte ook aan de Prey engine tot August 12 1996, toen hij Apogee verliet.

Vervolgens mede-stichtte Hall Ion Storm met John Romero, waar hij Anachronox produceerde. Het bedrijf was minder succesvol, apart van Deus Ex, waarin Hall de stem van Walton Simons deed. Hij en John stichtte vervolgens Monkeystone Games, een bedrijf met ver van grandioze plannen. Hall designde en Romero programmeerde, Hyperspace Delivery Boy!, wat werd uitgebracht in 2002. Hij en Romero werden gehuurd door Midway Games, en Monkeystone sloot in januari 2005. In februari ging hij werken bij KingsIsle Entertainment.

Dopefish[bewerken]

Hall is ook de schepper van Dopefish, een grote, groene, hazentandige, dikke vis wiens gedachten alleen bestond uit "Zwem, zwem, honger". De Dopefish verscheen voor het eerst in Commander Keen episode IV, en in vervolgens in veel andere computer games naar verwezen.

Externe links[bewerken]