Touroperator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een touroperator, ook wel reisorganisator genoemd, is een bedrijf dat pakketreizen samenstelt bestaande uit vervoer (zoals een chartervlucht), verblijf (zoals hotelovernachting), vervoer van de luchthaven naar het hotel en de diensten van een plaatselijke vertegenwoordiger van de reisorganisator, allemaal voor één enkele prijs. Daarnaast kunnen dagtochten, het gebruik van een huurauto en andere keuzes deel uitmaken van het pakket.

Sommige touroperators specialiseren zich in bepaalde bestemmingen, of bepaalde activiteiten zoals skiën of golf. Sommige touroperators zijn gespecialiseerd in het organiseren van congressen, etc. Anderen bieden de mogelijkheid om zelf een reis samen te stellen of om een pakketreis aan te passen aan de eigen wensen.

Vroeger gaven veel vakantiegangers de voorkeur aan het kopen van complete vakanties en lieten zij de moeilijkheden verbonden aan het organiseren van hotelaccommodatie en vervoer in het verre en vreemde buitenland liever aan touroperators over. Met de komst van het internet stellen nu veel mensen hun eigen vakantiepakket samen.