TrackMania (computerspelserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TrackMania stand op Festival du jeu video, september 2008

TrackMania is een succesvolle spellenreeks van racespellen voor Windows. Het bevat de onderdelen stunt, baanbouwen, puzzel en een test voor de fijne motoriek. Het is ontwikkeld door de Franse spelontwikkelaar Nadeo. In plaats van de standaard trend voor racegames om een auto en baan te kiezen om te spelen, bevatten de TrackMania ook een optie om eigen banen te bouwen. Deze editor maakt gebruik van een simpel blokkensysteem.

In tegenstelling tot de meeste andere racespellen laten de TrackMania-spellen een baan een onbeperkt aantal keer afgelegd worden, bijvoorbeeld totdat je een bepaalde prestatie hebt behaald of, in de multiplayerfunctie, totdat de tijd op is. Men kan op elk moment kiezen om terug te gaan naar het laatste checkpoint of om opnieuw te beginnen. Bijvoorbeeld als de auto op de kop is terechtgekomen, uit de bocht is gevlogen of zelfs al omdat het begin niet goed ging. Bij de multiplayerfunctie racen de auto's op dezelfde baan, maar ze kunnen niet botsen met elkaar, of elkaar beïnvloeden. Er is in de multiplayerfunctie ook de mogelijkheid om de auto's van andere spelers niet te zien door op "O" te drukken en om de namen van de spelers niet te zien door op de "~" toets te drukken.

Serie[bewerken | brontekst bewerken]

Ook is er een kleine, online versie ter promotie van de reeks, genaamd Mini TrackMania. Dit spel maakt gebruik van Adobe Flash.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]