Naar inhoud springen

Trapinch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Trapinch
Pokémon
Nationaal
Spinda - Trapinch (328) - Vibrava

Hoenn
Skarmory - Trapinch (116) - Vibrava

Evolutie van geen
Evolueert naar Vibrava
Generatie Derde
Soort Mieren Put Pokémon
Evolutielevel Basis
Type Grond
Eigenschap Arena Trap & Hyper Cutter
Lijst van Pokémon

Trapinch is een Mieren Put Pokémon. Hij is van het type Grond en heeft een oranje-achtige huidskleur. De Trapinch komt veel voor in woestijnen, waar hij kuilen graaft en wacht op een prooi die erin valt. Trapinch evolueert op level 35 in een Vibrava, een Vibratie Pokémon. Op deze fase komt er totale verandering. De kleur, de vorm en het type verandert. Daarnaast is Vibrava veel sneller. Ook heeft Vibrava vleugels. Op level 45 bereikt Trapinch zijn eindfase, Flygon. Flygon is een Mystieke Pokémon. Op deze fase wordt hij een stuk krachtiger en verkrijgt hij optimale snelheid. Ook zijn Flygons erg zeldzaam. Trapinchs krachtigste wapens zijn zijn kaken. Hiermee kan hij zelfs door rotsen heen bijten. Ze leven in groepen waar niemand de leiding neemt. Raar is het dat ze altijd tegelijk met de andere trapinch evolueren. Als ze dan eindelijk geëvolueerd zijn worden ze ook een dragon-type en gaan verder in de lucht.

Een van de krachten van Trapinch is Arena trap, een kracht die ervoor zorgt dat tijdens een gevecht zijn tegenstander niet kan vluchten of terugkeren. Andere pokémon met deze kracht zijn Diglet en Dugtrio.

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Er bestaan acht standaard Trapinch-kaarten, waarvan één enkel in Japan uitgebracht is, met allemaal het type Fighting als element. Verder bestaan er nog drie Trapinch δ-kaarten, twee ervan met het type Psychic en één met het type Grass als element.

Vindplaatsen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Ruby: Desert Route 111
  • Sapphire: Desert Route 111
  • Emerald: Desert Route 111 & Mirage Tower
  • FireRed: Door te ruilen
  • LeafGreen: Door te ruilen

Evoluties[bewerken | brontekst bewerken]