Travestie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Travestie kan verwijzen naar:


Vista-xmag.png
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Travestie of met Travestie in de titel.
Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Travestie inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Travestie en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.

Miss Travestie Holland is de enige officiële (Benelux geregistreerd onder nummer 571633) Nationale Verkiezing.

De verkiezing Miss Travestie Holland zet zich sinds 1987 in om het taboe rond Travestie te door breken. Met deze verkiezing proberen wij bekendheid te geven aan het fenomeen Travestie en strijden wij voor meer tolerantie en maatschappelijke acceptatie.

Het hoogtepunt in onze strijd was tot nu toe "de Travestie Show", die destijds door Veronica is uitgezonden.

Intussen hebben wij bereikt dat ook in andere landen travestie verkiezingen worden gehouden, oa in verschillende Oostbloklanden, waar het begrip "Travestie" vaak nog een groot taboe is. Wat er tot nu toe gerealiseerd is geeft hoop voor de toekomst, voor binnen en buitenland!

In 1987 is de verkiezing Miss Travestie Holland opgezet. In de loop der jaren is er veel veranderd in de travestiewereld en gebruikt men tegenwoordig ook vaak het woord "Drag Queen" Wij maken hier geen onderscheid in en accepteren iedere vorm van Travestie en Drag Queens. Iedereen is uniek en dat dragen wij uit!