Trinitas College

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Trinitas College is een scholengemeenschap voor twee scholen in Heerhugowaard; de Johannes Bosco en het Han Fortmann. Voorheen waren dit de Waardse Kil, Don Bosco en het Han Fortmann College, maar in 2006 zijn de Waardse Kil en Don Bosco gefuseerd tot de Johannes Bosco.

Geschiedenis[bewerken]

De geschiedenis van het college als brede scholengemeenschap is nog niet zo oud. De school is pas in 1997 gevormd uit een samenvoeging van de Don Bosco en het Han Fortmann.

De Don Bosco was het oudste onderdeel van deze school. De Don Bosco is in 1959 gesticht als een school voor ULO en verzorgde nadien jarenlang het mavo-onderwijs in Heerhugowaard aan de Bickerstraat en de Van Foreeststraat. De locatie Han Fortmann werd in 1973 gesticht als Han Fortmann-college en verzorgde havo- en atheneum-onderwijs aan de Bevelandseweg. Een jaar later werd de toenmalige technische school Waardse Kil gesticht door het bestuur van de Don Bosco-mavo. In 1994 fuseerde de Waardse Kil met een andere vmbo-school, de St. Elisabeth te De Goor.

Van 2007 tot augustus 2015 was drs ir G.E.A. (Gerritjan) van Luin algemeen directeur/bestuurder van het Trinitas College; vanaf 1 augustus 2015 is de heer A.A. (Ton) Heijnen directeur/bestuurder.

Johannes Bosco[bewerken]

Deze school is gericht op het TL, KB/BB, KBL, BBL en LWO-onderwijs. Het is een rooms-katholieke school met zo'n 1800 leerlingen.

Han Fortmann[bewerken]

Het Han Fortmann is een rooms-katholieke school voor tweetalig gymnasium, tweetalig atheneum, vwo en havo. De school heeft in het schooljaar 2014/2015 zo'n 1950 leerlingen. De school bevindt zich aan de Beukenlaan te Heerhugowaard in een gebouw dat daar sinds 2006 staat. Doordat dit gebouw al snel te klein bleek, werd er een verdieping bovenop gebouwd. Dit bleek echter ook niet voldoende, waardoor in het schooljaar 2014/2015 tevens een noodgebouw in gebruik wordt genomen, waardoor het Han Fortmann nu uit twee gebouwen bestaat. Het hoofdgebouw omsluit het Kees Jonkplein, genoemd naar een geliefd oud-leraar.

Externe link[bewerken]