UNStudio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

UNStudio is een architectenbureau gevestigd in Amsterdam. Het bureau werd opgericht in 1988 door architect Ben van Berkel en kunsthistorica Caroline Bos onder de naam Van Berkel en Bos Architectenbureau. In 1998 kreeg het de huidige naam die staat voor United Network, waarmee het bureau wil benadrukken dat het een netwerk vormt van specialisten op het gebied van architectuur, stedenbouw en infrastructuur.

Een van de meest in het oog springende ontwerpen is de Erasmusbrug in Rotterdam. Recente projecten zijn het Burnham Pavilion in Chicago, het Mercedes Benzmuseum in Stuttgart, de huisvesting van de IB-Groep en Belastingdienst in Groningen, het wooncomplex Five Franklin Place in New York en het masterplan voor het station van Arnhem. Verder het Agoratheater (Lelystad), het grijze theehuis (Vreeland) en VilLA NM in Upstate New York.

Werkvelden[bewerken]

De aandachtsgebieden van UNStudio zijn onderverdeeld in zes verschillende werkvelden: Publieke gebouwen, Kantoren, Woningbouw, Stedenbouw- Infrastructuur-Civiel, Producten & interieur.

Externe links[bewerken]