Uitgeverij De Fontein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Uitgeverij De Fontein
Oprichting 1946
Eigenaar VBK Uitgeversgroep
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor Utrecht
Website UitgeverijDeFontein.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Uitgeverij De Fontein is een Nederlandse uitgeverij. Het bedrijf was lang gevestigd te Baarn. In 2011 werd een pand in de stad Utrecht betrokken. Van 2009 tot 2012 was de uitgeverij gefuseerd met Tirion Uitgevers tot Uitgeverij De Fontein Tirion, daarna zijn beide delen weer opgesplitst.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

De Fontein werd opgericht in 1946. In 1998 werd uitgeverij De Kern onderdeel van het fonds, en die imprintnaam is in gebruik gebleven tot 2013. Daarna worden alle uitgaven onder de naam De Fontein uitgebracht. De uitgaven zijn te verdelen in drie categorieën. Ten eerste zijn dat thrillers en (waargebeurde) misdaadboeken van binnen- en buitenlandse auteurs, zoals Baantjer.

Na 1998 ging de uitgeverij zich ook richten op uitgaven voor een vrouwelijke doelgroep, met populaire fictie, verhalende non-fictie en dieetboeken. Tot de auteurs behoren onder andere Hendrik Uijlenbroek en zijn broer Willem Uijlenbroek .

Ten derde publiceert de uitgeverij jeugdliteratuur zoals de Bas Banning-serie, fantasie en populaire fictie en non-fictie voor de jeugd, zoals verhalen van Roald Dahl en Jeff Kinney. Bekroonde auteurs zijn Bette Westera, Marion van de Coolwijk en Jacqueline Wilson. Ook de series Het leven van een loser en Dagboek van een muts worden uitgegeven door De Fontein.

Imprints[bewerken | brontekst bewerken]

  • De Fontein - thrillers, misdaad en romans
  • De Kern (van 1998 tot 2013) - romans en non-fictie voor vrouwen
  • De Fontein Jeugd