Uitgeverij De Fontein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Uitgeverij De Fontein
Oprichting 1946
Eigenaar VBK Uitgeversgroep
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor Utrecht
Website UitgeverijDeFontein.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Uitgeverij De Fontein is een Nederlandse uitgeverij. Het bedrijf was lang gevestigd te Baarn. In 2011 werd een pand in de stad Utrecht betrokken. Van 2009 tot 2012 was de uitgeverij gefuseerd met Tirion Uitgevers tot Uitgeverij De Fontein Tirion, daarna zijn beide delen weer opgesplitst.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

De Fontein werd opgericht in 1946. In 1998 werd uitgeverij De Kern onderdeel van het fonds, en die imprintnaam is in gebruik gebleven tot 2013. Daarna worden alle uitgaven onder de naam De Fontein uitgebracht.

Uitgeverij De Fontein geeft boeken uit voor het hele gezin: thrillers, romans en kinderboeken, waaronder prentenboeken, graphic novels en spannende jeugdboeken.

Bekende auteurs binnen de volwassenenboeken zijn Karen Rose, Jojo Moyes en Diney Costeloe. Ook wordt de bekende boekenserie Baantjer uitgegeven, voorgezet door Peter Römer na het overlijden van A.C. Baantjer in 2010. Tevens is dit bij verschijnen van deel 88 in 2021 de langste detective-serie in de wereld.

Binnen de jeugdboeken zijn Mel Wallis de Vries, Margje Woodrow, Cis Meijer, Jozua Douglas en Niki Smit bekende Nederlandse auteurs. Ook worden er buitenlandse graphic novels vertaald. Zo zijn bijvoorbeeld Het leven van een Loser, Dagboek van een Muts en Evi en eenhoorn razend populair onder kinderen vanaf acht jaar. Daarnaast zijn de boeken van Roald Dahl een blijvend succes. Zo verscheen in 2020 de 100ste druk van de klassieker Sjakie en de chocoladefabriek.

Imprints[bewerken | brontekst bewerken]

  • De Fontein - thrillers, misdaad en romans
  • De Kern (van 1998 tot 2013) - romans en non-fictie voor vrouwen
  • De Fontein Jeugd