Used

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Used
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Jo Eelen
Alias Used
Geboren 30 december 1996
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2013 - heden
Genre(s) Elektronische muziek,

Drum and Bass

Beroep Muziekproducent, DJ
Instrument(en) Viool, piano
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Used (IPA: /'ju:zd/), de artiestennaam van Jo Eelen (30 december,1996), is een Belgische dj en producent van drum and bass. Eelen is afkomstig uit het Kempische Wechelderzande, deelgemeente van Lille.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Eelen leerde als kind spelen op de viool en piano. Later startte hij met zingen aan de kunsthumaniora. Hij volgde de richting muziek in het Heilig Graf te Turnhout. Het was tijdens deze periode op het Heilig Graf dat Eelen kennismaakte met het werk van dj. Zijn artiestennaam was eerst "usd", gebaseerd op de Engelse woorden "upside down", maar omdat deze al in gebruik was veranderde hij zijn artiestennaam naar Used. Hij draaide zijn eerste setjes in jeugdhuis De Wollewei te Turnhout.[1] Eelen combineert viool, piano en andere klassieke elementen in zijn nummers. Na zijn middelbare studies is hij verder gaan studeren aan de hogeschool PXL te Hasselt.

Hij draaide op verschillende evenementen, waaronder Pukkelpop, Rampage Open Air en Sunrise Festival. Daarnaast was hij te horen bij De Shop, Ampere, Forty Five, Muziek-O-droom, Trix, en TheCommon. In de zomer van 2020 zou hij voor de eerste keer op Tomorrowland draaien, maar door de coronacrisis werd dit afgelast, net zoals zijn optreden in het Sportpaleis dat gepland stond in het weekend van 13 tot 15 maart 2020.

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Mistakes[bewerken | brontekst bewerken]

Op 14 september 2018 kwam zijn eerste single uit getiteld Mistakes.[2] Het nummer is anno 2020 al meer dan 2,5 miljoen afgespeeld op Spotify. In de zomer van 2020 werd dit lied een hit op de sociale media-app Tik Tok.[3]

Come Back Home[bewerken | brontekst bewerken]

Op 21 juni 2019 bracht Eelen een nieuwe song uit met de naam Come Back Home. Dit nummer kwam uit op het platenlabel Down 2 Earth Musik.

Better On My Own[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer Better on my own kwam uit op 27 maart 2020 op het label Rampage Recordings. Samen met Mistakes en Come Back Home gaan deze nummers over een break up in het liefdesleven van Eelen.[2]

Where I Belong[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer Where I Belong kwam uit op 23 december 2020, één week voor de 24ste verjaardag van Eelen. Het nummer stond bovenaan de Itunes-charts in België.[4] De single werd geschreven tijdens de lockdown door de coronacrisis en was voor Eelen een vorm van zelftherapie.[4][3]

I'm Yours EP[bewerken | brontekst bewerken]

I'm Yours EP is een extended play die Eelen uitbracht in de maanden februari en maart in 2021. De EP kwam uit op Radar Records en bevat 4 nummers:

  • Take It
  • The Art Of Missing You
  • Jailyard
  • I'm Yours