Verdrag van Lyon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verdrag van Lyon kan verwijzen naar:

  • Verdrag van Lyon (1288), gesloten door Sancho IV van Castilië en Filips IV van Frankrijk
  • Verdrag van Lyon (1501), overeenkomst waarin het toekomstige huwelijk werd overeengekomen van Claude van Frankrijk, de dochter van Lodewijk XII van Frankrijk, met de latere Keizer Karel V, de zoon van Filips de Schone. Het werd bevestigd door het Verdrag van Trente van hetzelfde jaar en door het Verdrag van Blois van 1504.
  • Verdrag van Lyon (1503), waarbij Filips de Schone het koninkrijk Napels afstond aan Lodewijk XII van Frankrijk in een poging de oorlog in Napels op te lossen.
  • Verdrag van Lyon (1504), waarbij Frankrijk het koninkrijk Napels aan Spanje afstond na de nederlaag van het Franse leger door de troepen van Gonzalo Fernández de Córdoba.
  • Verdrag van Lyon (1601), ondertekend door Spanje, Frankrijk en Savoye.


Vista-xmag.png
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Verdrag van Lyon of met Verdrag van Lyon in de titel.
Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Verdrag van Lyon inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Verdrag van Lyon en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.