Verdrag van Saint-Germain

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Er zijn meerdere internationale verdragen bekend onder de naam Verdrag van Saint-Germain, die genoemd zijn naar de plaats Saint-Germain-en-Laye bij Parijs waar zij gesloten werden:

  • Vrede van Saint-Germain-en-Laye, gesloten in 1570 tijdens de Franse godsdienstoorlogen, waarmee een korte rustperiode werd geschapen. Aan de gewapende conflicten kwam evenwel pas een eind met het Edict van Nantes drie decennia later;
  • Verdrag van Saint-Germain (1679), gesloten tussen Frankrijk en Brandenburg waarmee de Duitse keurvorst op de Zweden veroverde gebieden in Noord-Duitsland teruggaf;
  • Verdrag van Saint-Germain (1919), gesloten op 10 september 1919 tussen de overwinnaars van de Eerste Wereldoorlog en rompstaat Oostenrijk.

Zie ook[bewerken]


Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Verdrag van Saint-Germain inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Verdrag van Saint-Germain en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.