Verhage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Verhagevestiging in Berkel en Rodenrijs
Vrachtwagens bij de groothandel van Verhage

Verhage is een fastserviceketen in Nederland. De franchiseformule bestaat uit 43 restaurants, voornamelijk in en rondom de Randstad.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1967 werd Verhage opgericht door de gebroeders Joop en Pim Verhage. Zij openden een snackbar aan de Sikkelstraat te Rotterdam, waar voornamelijk frites en zelfgemaakte snacks werden verkocht.

Omdat er steeds meer nieuwe vestigingen werden geopend is eind jaren '80 de overstap gemaakt naar een franchiseformule. Hilma Legerstee, toen al jaren medewerkster bij de Verhage vestiging aan de Putsebocht in Rotterdam, werd de eerste zelfstandig ondernemer en tevens eigenares van deze vestiging.

In het voorjaar van 2001 trad franchisenemer Tom Bijl toe tot de directie van de organisatie en nam deze daarna over van oprichters Pim en Joop. In 2020 droeg Bijl het stokje over aan Wesley Fok en Hans Jonker.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het hoofdkantoor van Verhage is gevestigd in Zwijndrecht. Vanaf deze locatie worden de franchisenemers ondersteund op het gebied van personeelsmanagement, financiën en marketing. Tevens is dit de standplaats van de groothandel van de organisatie, verantwoordelijk voor de dagelijkse levering van producten aan de Verhage stores.

Filialen[bewerken | brontekst bewerken]

De van oorsprong Rotterdamse organisatie heeft 43 filialen, verspreid over de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant. In de Cafetaria Top 100 van 2015-2016 stonden 17 filialen van Verhage, waarvan één in de top 10.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]