Verkeerscirculatieplan Groningen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het verkeerscirculatieplan van de stad Groningen werd op 19 september 1977 in gebruik genomen. Voorbereiding en realisatie van dit plan kostte twee jaar.

Achterliggende gedachte van dit plan was het autoluw maken van de Groninger binnenstad door het verhinderen van doorgaand verkeer door het centrum.

Dit werd gerealiseerd door het inrichten van een zogenaamde diepenring rond de binnenstad, grotendeels overeenkomend met grachtengordel. De binnenstad zelf werd ingedeeld in vier kwadranten of sectoren. Door aanpassingen aan het stratenplan werd het automobilisten, maar niet fietsers, onmogelijk gemaakt van de ene sector naar de andere te reizen. Om toch in een andere sector te komen moest de automobilist eerst terug naar de diepenring en werd aldus verplicht een omweg te maken.

Voorvechter van dit plan was toenmalig wethouder Jacques Wallage.

Het VCP zou scherpe kritiek oogsten en leiden tot langdurige discussies tussen het gemeentebestuur en (vooral) binnenstadsondernemers. Tegenwoordig wordt het sectorenmodel minder bekritiseerd en wordt een dergelijke indeling van de wegen in de nabije toekomst toegepast in Utrecht.[bron?]