Vicky Ford

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vicky Ford

Vicky Ford (Omagh, County Tyrone, 21 september 1967 is een Brits lid van het Europees Parlement.

Levensloop[bewerken]

Victoria Grace "Vicky" Ford werd geboren in Noord-Ierland van ouders die beiden arts waren. Als kind werkte ze mee aan de campagnes die haar moeder voerde in de vredesbeweging en aan die van haar vader die bij lokale verkiezingen kandidaat was. Nadat hij overleden was, ging ze naar een middelbare school in Engeland. Ze studeerde verder wiskunde en economie aan Trinity College, Cambridge. Daar trouwde ze met Hugo Ford, kankerspecialist in Addenbrookes Hospital. Ze hebben drie kinderen.

Van 1989 tot 2003 doorliep ze een carrière in de bankwereld, voornamelijk bij J.P. Morgan. Ze was voornamelijk betrokken bij het financieren van nutsvoorzieningen en infrastructuur in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Ze werd verkozen als raadslid in haar gemeente. Ze was kandidate bij de parlementsverkiezingen van 2005 in Birmingham Northfield.

In 2009 werd ze verkozen voor de Conservative Party als Europees parlementslid voor de kiesomschrijving East of England. Zij is de woordvoerder van haar partij voor Industrie en Research, zetelt in de Commissie Industry, Research en Energy en heeft ook zitting in de Commissie Milieu, Openbare gezondheid en Voedselveiligheid en in de Commissie Economie en Monetaire zaken.

Voor de parlementsverkiezingen van mei 2014 voert ze de conservatieve lijst aan voor de kiesomschrijving East of England.

Externe links[bewerken]