Victory Outreach

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Victory Outreach
Indeling
Hoofdstroming pinksterbeweging
Aard
Locatie internationaal
Oprichter(s) Sonny Arguinzoni
Hoofdkwartier Los Angeles
Overzicht
Officiële website http://victoryoutreach.org/
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Victory Outreach is een internationaal kerkgenootschap, in 1967 in de Californische stad Los Angeles opgericht door pastor Sonny Arguinzoni. Sonny en Julie Arguinzoni werden geïnspireerd om een organisatie te beginnen om gekwetste mensen in de binnensteden van de wereld te bereiken. Zij maakten een klein begin in het hart van Oost Los Angeles en verleende hulp aan mensen in de omliggende gebieden. Wat klein begon heeft zich tot een wereldwijde organisatie ontwikkeld, die nog steeds toegewijd is aan de oorspronkelijke visie om individuen te helpen met (her)bouwing van hun leven en ondersteuning in het ontwikkelen van een persoonlijke relatie met Jezus Christus.

Victory Outreach heeft de afgelopen jaren tienduizenden mensen ondersteund die een hopeloos leven hebben ingeruild voor een nieuw zelfverzekerd leven met een vastberadenheid om anderen te helpen. Deze unieke visie van Victory Outreach Internationaal beweegt zich voort en is terug te zien in de vele herstelde levens. Victory Outreach behoort tot de pinksterbeweging. Het doel van de kerk is om onverkort het evangelie van Jezus Christus te verspreiden om mensen zodoende te bekeren tot het christelijk geloof.

Victory Outreach Internationaal richtte zich vooral op personen aan de 'rand van de samenleving' zoals drugsverslaafden, prostituees en criminelen (bijvoorbeeld bendeleden). Medio 2006 waren er meer dan 300 plaatselijke kerken die behoorden bij Victory Outreach. Vestigingen zijn onder meer te vinden in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Mexico, Afrika, Europa, Zuidoost-Azië en Canada. Intussen is de visie uitgebreid van uitsluitend hulp verlenen aan drugsverslaafden en bendeleden tot mensen van allerlei levensstijlen. Sonny en Julie inspireren nog steeds wereldwijd de locaties en geven leiding aan de internationale organisatie van Victory Outreach.

Victory Outreach heeft ook een jongerenafdeling die tot voor kort bekendstond als G.A.N.G. (Engels voor 'Gods Anointed Now Generation') maar die sinds enige tijd Now Generation wordt genoemd. Deze beweging is nog steeds actief om kwetsbare jongeren in de binnensteden te ondersteunen en te bereiken.

Victory Outreach in Nederland[bewerken]

Het werk van Victory Outreach is ontstaan vanaf 1985 toen er vanuit de Verenigde Staten een team werd gestuurd om een gemeente in Amsterdam te beginnen. Vanuit Amsterdam werden nieuwe gemeenten gesticht in onder andere Rotterdam. Naast deze twee plaatsen zijn er gemeenten in Rotterdam, Rotterdam-West, Utrecht, Den Haag, Alkmaar, Almere en Eindhoven. De gemeenten in Arnhem en Heerlen zijn gestopt of onder een andere naam verdergegaan. In totaal zijn in Nederland ongeveer 1500-2000 mensen aangesloten bij de kerk.

Externe link[bewerken]