Vince Powell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
23-11-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Februari-artikel

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Vince Powell, geb. Vincent Smith (Miles Plattting, 6 augustus 1928 - Guildford, 13 juli 2009) was een Engels tv-schrijver.

Powell was vooral gekend als schrijver van Britse sitcoms voor ITV sinds het midden van de jaren 1960. Samen met Harry Driver schreef en ontwierp hij verschillende succesrijke sitcoms, zoals Bless This House en Love Thy Neighbour. Na de dood van Driver maakte hij nog Mind Your Language (1977-79, 1986). Hij werkte ook mee aan programma's van Cilla Black, zoals Blind Date (224 afleveringen) en Surprise, Surprise (130 afleveringen). Hij schreef ook het scenario voor de Nederlandse film Ik ben Joep Meloen met André van Duin.

Zijn autobiografie verscheen in 2008 onder de titel From Rags to Gags.