Virtueel kantoor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een virtueel kantoor is software die op een centrale server organisatie, communicatie en samenwerkingsdata beheert. De gebruiker heeft toegang tot zijn gegevens vanaf eender welk met het internet verbonden toestel (PC, laptop, PDA, smartphone, enz.) via een webbrowser. Concreet, bestaat deze software uit een aantal tools zoals e-mail, agenda, adresboek, documentbeheer, taken, een CRM-systeem en een CMS.

Kenmerken[bewerken]

  • Universele toegang - De gebruiker kan zijn gegevens op dezelfde manier bereiken op het werk, thuis, op de baan, tijdens een vergadering, in het hotel, in een cybercafé, enz.
  • Beveiliging - De gegevens worden niet meer bewaard op de harde schijf van de computer van de gebruiker die gestolen, verloren of beschadigd kan worden. In geval van problemen zijn de gegevens steeds beschikbaar.
  • Openheid - Traditionele samenwerkingssoftwares zijn gericht op een organisatie. Een virtueel kantoor laat samenwerking toe tussen verschillende organisaties.
  • Huur van de software - In plaats van een licentie aan te schaffen, betaalt de gebruiker een maandelijkse of jaarlijks bedrag. Bepaalde uitgevers bieden daarenboven een gratis basis versie aan.

Voorbeelden[bewerken]