Cimpress

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf VistaPrint)
Ga naar: navigatie, zoeken
Beeldmerk van Cimpress

Cimpress is een online drukwerkleverancier met zijn hoofdkantoor in Venlo. Het bedrijf biedt klanten de mogelijkheid om bedrukte producten en promotiemateriaal online te bestellen. Het bedrijf bezit 90 procent van de online printmarkt, hoewel de online printmarkt op zichzelf niet meer dan 1 procent van de totale drukwerkmarkt uitmaakt.[1] Vistaprint bediende in 2008 ongeveer 13 miljoen afnemers.[2]

Bedrijf[bewerken]

Vistaprint heeft meer dan 1850 werknemers in dienst die wereldwijd werkzaam zijnop diverse locaties. De kantoren in de Verenigde Staten zijn gevestigd in Lexington, en het Europese kantoor staat in Barcelona. Het hoofdkantoor staat echter in het Nederlandse Venlo.[3] De twee drukkerijen staan in Windsor in Canada en Venlo in Nederland.[bron?]. Naast Vistaprint bezit Cimpress onder andere ook de merken Drukwerkdeal en Pixartprinting.

Geschiedenis[bewerken]

Cimpress is door Robert Keane in 1995 opgericht in Parijs onder de naam Vistaprint. Keane wilde het gat dichten dat er bestond in het aanbod van drukwerk voor kleine bedrijven en bedacht tijdens zijn studie een bedrijfsstrategie. Omdat de traditionele drukkerijen doorgaans alleen grote bestellingen verwerken, was drukwerk op maat niet iets dat kleine bedrijven zich konden veroorloven. Daarin zag Keane de mogelijkheid voor groei door het aanbieden van drukwerk dat snel en in kleine aantallen geleverd zou kunnen worden. Op 17 november 2014 werd de naam gewijzigd in Cimpress.

Externe links[bewerken]

  • (nl) Vistaprint Officiële Nederlandse website
  • (en) Cimpress Officiële Engelstalige website