Vivendi Cup

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Zie Seve Trophy voor het tweejaarlijkse toernooi tussen Groot-Brittannië&Ierland en Continentaal Europa dat ook een tijdje Vivendi Trophy heette.

De Vivendi Cup was een golftoernooi van de Europese PGA Tour.

De enige editie van de Vivendi Cup werd gespeeld van 23 tot en met 26 september 2010 op de Golf de Joyenval bij Parijs.

Formule[bewerken | brontekst bewerken]

Het toernooi bestond uit vier rondes van 18 holes. De formule was hetzelfde als bij het Van Lanschot Senior Open dat in 2010 en 2011 op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club werd gespeeld. De eerste en tweede ronde werden gespeeld als Pro-Am, waarbij de teams bestonden uit een pro en een amateur. Zowel de teamscore als de pro-score tellen. De derde en vierde ronde werden gespeeld door de beste 65 professionals. De pro van het winnende team kreeg € 25.000.

De eerste en tweede ronde werden gespeeld op de Retz- en Marly-baan, daarna werd alleen nog de Marly-baan gebruikt. Beide banen zijn ontworpen door Robert Trent Jones.

Datum Jaar Baan Winnaar Beste Nederlander
23-26 september 2010 Golf de Joyenval, Parijs
(Marly Course en Retz Course)
Vlag van Engeland John Parry (-17) Vlag van Nederland Robert-Jan Derksen (T3 met -14)

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]