Vliegtuigbotsing bij Cincinnati

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vliegtuigbotsing bij Cincinnati
Overzicht
Datum 12 januari 1955
Type ramp Botsing in de lucht
Locatie Boone County, Kentucky
Doden 15
Vliegtuig(en)
Vliegtuigtype Martin 2-0-2A
Registratienummer N93211
Maatschappij Trans World Airlines
Vertrekpunt Boone County
Eindbestemming Luchthaven Cleveland-Hopkinds International
Passagiers 10
Bemanning 3
Overlevenden 0
Vliegtuigtype Douglas DC-3
Registratienummer N999B
Maatschappij Castleton Inc.
Vertrekpunt Battle Creek
Eindbestemming Lexington, Kentucky
Passagiers 0
Bemanning 2
Overlevenden 0
Lijst van luchtvaartongevallen
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart
Een Martin 2-0-2A, vergelijkbaar met het betrokken toestel
Een DC-3C, vergelijkbaar met het betrokken toestel

De vliegtuigbotsing bij Cincinnati vond plaats op 12 januari 1955 boven Cincinnati, bij Boone County Airport, tegenwoordig Cincinnati/Northern Kentucky International Airport. Een opstijgende Martin 2-0-2A van Trans World Airlines (TWA) kwam in botsing met een particuliere Douglas DC-3 die zonder klaring in het luchtruim van de luchthaven vloog. Alle vijftien inzittenden kwamen om.

Vliegtuigen en bemanning[bewerken | bron bewerken]

Het TWA-toestel maakte een vlucht van Dayton in Ohio naar Cleveland met tien passagiers aan boord en werd bemand door gezagvoerder J. W. Quinn, copiloot Robert K. Childress en stewardess Patricia Ann Stermer.[1][2] De DC-3 was onderweg van Battle Creek in Michigan naar Lexington in Kentucky met Arthur Werkhaven als gezagvoerder en copiloot Edward Agner.

Botsing[bewerken | bron bewerken]

De TWA Martin 2-0-2A steeg om 9:00 in de ochtend op van startbaan 22, en bevond zich in een klimmende bocht naar rechts door de basis van een wolkendek.[3] Om 9:04, op een hoogte van 700 tot 900 voet (210 tot 280 meter), raakte hij de DC-3[4] die op zicht navigeerde. De rechtervleugel van de Martin 2-0-2A werd geraakt door linkervleugel van de DC-3 en scheurde af, terwijl de linkerpropeller van de Martin in de romp van de DC-3 sneed en de bovenkant van de romp, het kielvlak en het richtingsroer van dat toestel beschadigde.[3] Na de botsing stortten beide vliegtuigen neer, op ruim drie kilometer van elkaar. Er waren geen overlevenden.

Oorzaak[bewerken | bron bewerken]

De verkeerstoren, bemand door de Civil Aeronautics Board (CAB), meldde dat geen van beide toestellen een vluchtplan ingediend had. Volgens een woordvoerder van de CAB bleek uit het radioverkeer dat de piloot van het TWA-toestel kort na de start "geschrokken en opgewonden was".[5] Volgens hem had de piloot toestemming voor het opstijgen en de bocht naar rechts. Als vermoedelijke oorzaak van het ongeval werd aangegeven, dat de DC-3 bij de luchthaven vloog zonder klaring of communicatie met de luchtverkeersleiding.[6]

Afwikkeling[bewerken | bron bewerken]

TWA eiste in een rechtszaak twee miljoen dollar schadevergoeding van Castleton Corporation, de eigenaar van de DC-3.[7]

Zie ook[bewerken | bron bewerken]

Referenties[bewerken | bron bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel 1955 Cincinnati mid-air collision op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.

Externe links[bewerken | bron bewerken]