Volga Nizjni Novgorod

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Volga Nizjni Novgorod
Naam FK Volga Nizjni Novgorod
Opgericht 1998 [1]
Stadion Poljotstadion
Voorzitter Sergej Potapov
Trainer Vlag van Rusland Dmitri Tsjerisjev
Competitie PFL
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Thuiskleuren
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Uitkleuren
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Volga Nizjni Novgorod (Russisch: Футбольный Клуб Волга Нижний Новгород, Foetbolni Kloeb Volga Nizjni Novgorod) was een Russische voetbalclub uit de stad Nizjni Novgorod. Op 15 juni 2016 werd de club opgeheven.

Geschiedenis[bewerken]

In 1963 fuseerden Torpedo Gorki en Raketa Gorki. Gorki was de toenmalige naam van de stad ten tijde van de Sovjet-Unie. Torpedo had in 1951 en 1954 in de hoogste klasse gespeeld en werd beide keren laatste.

De fusieclub deed het al meteen goed en promoveerde na één seizoen naar de hoogste klasse en werd daar veertiende op zeventien clubs. In de eindronde om het behoud verloor de club van Torpedo Koetaisi en degradeerde. Daarna kon de club niet meer terugkeren naar de eerste klasse. In 1984 werd het team opgeheven.

In 1998 werd Elektronika Nizjni Novgorod opgericht en in 2004 nam deze club de naam Volga Nizjni Novgorod aan. In 2008 werd de club kampioen van de tweede divisie (derde klasse) en promoveerde zo naar de eerste divisie. Stadsrivaal FK Nizjni Novgorod werd derde maar slaagde er ook in te promoveren zodat beide clubs opnieuw tegenover elkaar staan in 2009. In 2010 promoveerde de club naar de hoogste klasse. In 2012 ging de club samen met stadgenoot FK Nizjni Novgorod en ging onder de Volga naam verder.

Bekende spelers[bewerken]

Externe links[bewerken]