Waiting for "Superman"

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Waiiting for "Superman"
Regie Davis Guggenheim
Producent Lesley Chilcott
Scenario Davis Guggenheim, Billy Kimbal
Muziek Christophe Beck
Montage Jay Cassidy, Gregg Finton, Kim Roberts
Cinematografie Bob Richman, Erich Roland
Distributie Paramount Vantage
Première 22 januari 2010
Genre Documentaire
Speelduur 102 minuten
Taal Engels
Land VS
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Waiting for "Superman" is een documentaire van Davis Guggenheim uit 2010. De film analyseert het falen van het openbare school-systeem in de Verenigde Staten, door diverse leerlingen te volgen in hun pogingen om toegelaten te worden op een "charter school", die gezien wordt als enige hoop op degelijk onderwijs.

Aan woord komen de leerlingen en hun ouders/verzorgers; mensen als Bill Strickland en Geoffrey Canada, die met hun scholen bewezen hebben dat zelfs kinderen in de armste, meest uitzichtloze wijken in staat zijn tot zeer goede resultaten; Bill Gates, die via zijn stichting de Gates Foundation al jarenlang betrokken is op het gebied van onderwijs in de VS; Michelle Rhee, die als "Chancelor" van de District of Columbia Public Schools van 2007 tot 2010 bezig was met een rigoureuze renovatie van het openbare school-systeem; en anderen.

De film kreeg, ondanks de verhitte debatten die hij losmaakte, overwegend lovende kritieken. Zo kreeg hij een Rotten Tomatoes-waardering van 89%, en van de 16.429 publieksbeoordelingen op de site was 84% positief (september 2012).[1]

Externe link[bewerken]