Waterstofboot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door InternetArchiveBot (overleg | bijdragen) op 12 nov 2018 om 06:56. (1 (onbereikbare) link(s) aangepast en 0 gemarkeerd als onbereikbaar #IABot (v2.0beta10))
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Een waterstofboot is een boot waarbij de stroom voor de elektrische motor wordt opgewekt door een brandstofcel op waterstof.

Geschiedenis

Economie

Zie waterstofeconomie voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Hjalti Pall Ingólfsson van Icelandic New Energy verklaarde dat schepen snel de grootste bron van luchtvervuiling in de EU zullen worden. Er wordt geschat dat tegen 2020 de uitstoot van zwaveldioxide en stikstofoxiden door schepen de wal emissies in Europa zullen overschrijden. Een groot probleem dat moet worden aangepakt zou de opslag van waterstof op schepen zijn, gezien het feit dat er geen gelegenheid is om de waterstoftanks op zee bij te vullen[4].

Waterstofinfrastructuur

De noodzaak van een waterstofinfrastructuur varieert, waar het jacht Nr 1 werd voorzien van waterstof met een mobiele unit[5] had het jacht XV 1 onboardgeneratie, de Xperiance en de Tuckerboot hebben verwisselbare hogedruk-waterstoftanks die bij een plaatselijk waterstoftankstation bijgevuld kunnen worden, de kanaalboot Ross Barlow heeft vaste metaalhydride-tanks met een waterstoftankstation aan de waterkant, de Zemships Alsterwasser tankt bij een 17.000 liter waterstofopslag aan de waterzijde.

Externe links