Wikipedia:Archief/Wikipedia:CRR-Wandelgang/Nuweg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht beheerpagina's
Dit is een archiefpagina Gelieve onderstaande teksten NIET te wijzigen of er commentaar op te geven.

Archivering gedaan door Romaine op 29 feb 2008 15:12 (CET) na verwijdernominatie.[reageer]


Voorstel voor uitbreiding/verduidelijking nuweg: Schaaft en hakt een eind weg, zou ik zeggen

In de volgende gevallen is een artikel buiten de gewone verwijderprocedure om te verwijderen. Artikelen in de volgende categorieën mogen direct verwijderd worden: Artikelen worden enkel direct verwijderd indien

  • deze geen nut hebben voor Wikipedia:
  1. artikelen die duidelijk als zandbak/proef bedoeld zijn, zonder betekenis of nuttige inhoud: (bijv: "hoi","hé ik kan hier wat neerzetten", "Maartje is lief" e.d.),
  2. artikelen die alleen beledigende en vulgaire taal bevatten of op wat voor andere manier dan ook overduidelijk beledigend zijn voor personen, instituten, bedrijven, etc.
  3. artikelen die geheel in een andere taal dan Nederlands geschreven zijn, of overduidelijk door een automatisch vertaalprogramma gegenereerd zijn (babelfish et al.)
  4. artikelen die alleen uit externe links bestaan ("linkspam") en alleen maar producten, diensten of personen aanprijzen (dus inclusief autopromotie-artikelen) en curriculum vitæ, zeker als ze in de eerste persoon geschreven zijn
  5. artikelen die alleen maar uit auteursrechtschendingen bestaan, dus geknipt en geplakt zijn van een andere site of boek etc.
  • deze nutteloos is:
  1. redirects die naar niet bestaande artikelen verwijzen, die nodig zijn voor iets anders of die naar het verkeerde verwijzen (bijv Spanjaarden --> Spanje)
  2. artikelen die alleen maar gecreërd zijn om redirects op te lossen
  3. overlegpagina's behorend bij al verwijderde artikelen, zonodig verplaatsen als de inhoud ergens anders wel zin heeft
  4. categorieën zonder artikelen erin en zonder subcategorieën (bijv. bij typfouten, onzin etc.)

Verder mogen artikelen die al eens verwijderd zijn en zonder nader overleg en met dezelfde inhoud opnieuw geplaatst worden ook direct verwijderd worden.


Er uit:

  1. redirects met (onlogische) typfouten in de titel (eens een typefout, vaker een typfout, redirects zijn juist handig)
  2. artikelen met (spel)fouten in de titel en met inhoud die identiek is aan al bestaande artikelen. (redirect van maken)