Wikipedia:Artikelbeschrijving

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In de mobiele versie van de Nederlandstalige Wikipedia is onder de lemmatitel een artikelbeschrijving, ofwel ondertitel, zichtbaar. Als die niet aanwezig is, staat er de tekst "+ Artikelbeschrijving toevoegen". Eenieder wordt dan uitgenodigd om een ondertitel toe te voegen. Deze geeft een korte omschrijving van de inhoud van het lemma en dient een aanvulling te zijn op de lemmatitel.

De ondertitel dient in de mobiele versie maximaal een regel lang te zijn en begint met een kleine letter, behalve als het om een eigennaam gaat. De afsluiting is zonder punt of andere interpunctie. In de ondertitel worden lidwoorden zoveel mogelijk vermeden.

Op een personal computer of laptop wordt de ondertitel zichtbaar door helemaal beneden op de onderste regel op de link mobiele versie te klikken.

De ondertitel wordt vaak automatisch via Wikidata toegevoegd, maar het advies is om dit bij het aanmaken of corrigeren van een lemma te controleren en zo nodig zelf de ondertitel toe te voegen of te corrigeren. Dat kan door op de mobiele versie in het betreffende lemma op het bovenste potloodje te klikken. Er verschijnen dan drie regels tekst: de bovenste is die van "Artikelbeschrijving bewerken". Klik daar weer op en je kan de ondertitel toevoegen of aanpassen.