Wikipedia:Coachingsprogramma/Hoe meld ik me aan?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je als nieuwe gebruiker een coach kunt aanvragen, als je hier niet direct uitkomt via de aanvraagknoppen. Een coach is een ervaren gebruiker die je bij de eerste stappen op Wikipedia kan helpen. Een coach kan je helpen bij dingen die wat lastiger zijn en fungeert als aanspreekpunt voor vragen. Als je een coach zou willen moet je een sjabloon op jouw gebruikerspagina zetten. Hoe dat werkt wordt hieronder uitgelegd.

Als je nog geen account op Wikipedia hebt moet je je eerst registreren. Aanmelden brengt enkele voordelen met zich mee: Het grootste voordeel is dat je altijd op hetzelfde account aangesproken kan worden, een IP-adres wil nog wel eens veranderen. Op deze pagina kun je je registreren. Mocht je daar niet uitkomen dan staat op Help:Aanmelden nog een uitgebreide uitleg.

Een coach aanvragen[bewerken | brontekst bewerken]

Als je jezelf aangemeld hebt als gebruiker kun je een coach aanvragen. Dit kan op twee manieren:

  • Een specifieke aanvraag: Je kunt in deze lijst een coach uitkiezen die kennis heeft van een specifiek vakgebied. Als je een goede coach vindt, kun je op de knop "als coach vragen" bij de betreffende coach klikken.
  • Een algemene oproep: Als het vakgebied niet uitmaakt of er geen coach is in het vakgebied dat jij zoekt, kun je op de knop hieronder klikken. In de meeste gevallen is een algemene oproep het handigste.

Beide knoppen zorgen nadat je op opslaan klikt voor een bericht waarmee de coach(es) op de hoogte word(t/en) gesteld.