Wikipedia:De kroeg/Archief/20210128

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Een nieuw te vormen 'global council' (voortzetting WMF strategie)[bewerken | brontekst bewerken]

Op 23 en 24 januari worden er door de WMF gesprekken georganiseerd over de nieuw op te zetten Interim Global Council, en de daarna komende Global Council.

Global Council[bewerken | brontekst bewerken]

De Interim Global Council (IGC) is een initiatief dat voortkomt uit aanbeveling 4 van het WMF strategieplan 2030. Het wordt beschreven als een tijdelijke commissie die toezicht houdt op de ontwikkeling van een Movement Charter (het handvest) van de beweging en de oprichting van een Global Council (een nieuw te vormen internationaal overkoepelende raad). Enkele van de belangrijkste acties en kenmerken werden al in december 2020 besproken. Zie de discussieruimte - inclusief tekst- en videosamenvattingen.

Op 23 en 24 januari zal worden voortgebouwd op de bestaande discussies om te concentreren op (1) de structuur van de raad; (2) de vertegenwoordiging; en (3) het selectieproces. Het is belangrijk dat gemeenschappen uit de hele beweging deelnemen aan de discussies en mee vorm geven aan de weg naar gedistribueerd leiderschap en inclusieve besluitvorming.

De overleggen worden georganiseerd via Zoom: op zaterdag van 11-15 uur (CET) en op zondag van 18-22 uur (CET). Je kunt je tot en met vrijdag de 22ste inschrijven via dit formulier.

Verdere aankomende overleggen en discussiemomenten[bewerken | brontekst bewerken]

  • Verbetering van de gebruikerservaring en middelen voor nieuwkomers: Vrijdag 22 januari, 15:00 tot 17:00 UTC
  • Financiering voor ondervertegenwoordigde gemeenschappen: Vrijdag 29 januari
  • Regionale en thematische hubs: Zaterdag 30 januari
  • Effectieve thema's en inhoudelijke hiaten: Vrijdag 5 februari
  • Vaardigheden en leiderschapsontwikkeling: Zaterdag 6 februari
  • Afstemming op milieuduurzaamheidsinitiatieven: Zondag 7 februari

Zie Meta voor de actuele informatie, tijden en links.

Deze prioriteiten werden door de wereldwijde chapters, usergroups en gemeenschappen samen bepaald: ben je benieuwd wat er namens de leden van WMNL en de Nederlandstalige gemeenschappen is aangegeven, lees dat dan hier na.

Vriendelijke groet, Ciell need me? ping me! 20 jan 2021 22:59 (CET)[reageer]