Wikipedia:Etalage/Archief/Marcus Vipsanius Agrippa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Marcus Vipsanius Agrippa[bewerken]

Volledig, geïllustreerd artikel met referenties over de rechterhand van Augustus. Evil berry 10 sep 2007 21:46 (CEST)

Het noemen van bronnen in de lopende tekst werkt storend en geeft een rommelig tekstbeeld. Dat moet in ieder geval nog verbeterd worden. Josq 10 sep 2007 21:55 (CEST)
Ik heb het nu weggewerkt. Bronnen en referenties zijn van elkaar gescheiden onder het kopje "Noten". Evil berry 10 sep 2007 22:32 (CEST)
Voor Marcus Vipsanius Agrippa[bewerken]
 1. Heel goed, al is het echt maar net etalage, want er zou wel een langer verhaal van gemaakt kunnen worden. Emiel 11 sep 2007 13:09 (CEST)
  Op welke zaken zou het artikel dan dieper mogen ingaan: Agrippa's veldslagen, zijn bouwwerken? Ik heb ook afgezien van een stukje over "Agrippa in populaire cultuur" (cf. en:Marcus Vipsanius Agrippa#Agrippa in popular culture) omdat me dit persoonlijk weinig relevant leek (het gaat vooral over vaak erg gefictionaliseerde (neven)personages in romans en computerspelletjes). Ik wil het artikel gerust uitbreiden indien dit nodig blijkt. Evil berry 11 sep 2007 16:06 (CEST)
  Als iemand iets over hem opzoekt kan hem dat interesseren. Het kan ook zijn van niet, maar dan ziet hij dat aan de kop en slaat hij het gewoon over. Zet het er maar bij, lijkt me nooit slecht. Emiel 12 sep 2007 20:29 (CEST)
 2. Voorstander. Een bondige samenvatting, maar met alle nodige elementen, van een lang leven waarin heel wat gebeurd is. Goed geschreven. Een waardig etalage-artikel. JoJan 19 sep 2007 11:08 (CEST)
 3. Voor. Goed artikel met een grote bronnenlijst, mij mag het erbij. Whagers 27 sep 2007 12:50 (CEST)
 4. Machaerus 28 sep 2007 10:38 (CEST), al is het wel verwarrend dat er twee notensystemen door elkaar worden gebruikt.
 5. Jörgen? ! 30 sep 2007 23:35 (CEST) Al zie ik de bronnen liever in een wat kleiner lettertype (net als de overige noten). De paragraaf over populaire cultuur is wmb terecht weggelaten.
Tegen Marcus Vipsanius Agrippa[bewerken]
 1. Als er zoveel bronnen, noten, referenties enzo zijn is er vast wel meer over te vertellen. De lijst van bronnen&co is nu bijna even lang als de tekst. En ik heb zo'n vaag vermoeden dat dit artikel laatst ook al genomineerd was... Het aanbod plaatjes is daarentegen heel goed, dit is vaak een probleem bij historische figuren. Complimenten.Ajox 10 sep 2007 22:45 (CEST)
  In principe kan je nog meer in detail gaan, maar volgens mij is het belangrijkste wel verteld over Agrippa. Je zou kunnen uitweiden over het Pantheon of over de veldslagen en oorlogen die hij heeft gevoerd, maar dat lijkt mij weinig relevant in een artikel dat gaat over de persoon zelf. Evil berry 10 sep 2007 22:54 (CEST)
  Je zou bijv. kunnen vertellen wat hij met die veldslagen te maken heeft gehad? Of een beslissing van hem uiteindelijk belangrijk was enz. Ajox 18 sep 2007 17:55 (CEST)
  P.S. Dit artikel is nog nooit genomineerd geweest als Etalageartikel (wel al twee keer opgegeven voor review). Misschien dat er wat verwarring is met het artikel over zijn oudste dochter Vipsania Agrippina dat in de Etalage staat?
 2. Er is veel meer te vertellen over deze belangrijke persoon The Fly 12 sep 2007 19:40 (CEST)
  Inderdaad, maar dan schrijf je niet langer meer een encyclopedisch artikel maar een hele boek vol. JoJan 19 sep 2007 11:09 (CEST)
  Ik zie hier niets staan over de lengte van een artikel. Dat ze bij een klassieke encyclopedie niet zo veel ruimte hadden als wij, betekent niet dat het niet de bedoeling is. Emiel 27 sep 2007 13:54 (CEST)
  Hoewel er inderdaad geen vastgelegde lengte is voor een encyclopedieartikel, lijkt het me toch duidelijk op te maken uit de definitie in Van Dale dat het een overzichtsartikel moet zijn en een overzichtsartikel kan onmogelijk exhaustief zijn (daar dienen boeken voor, ook al moeten deze zelfs soms zaken laten vallen). Bovendien geef ik in dit specifieke artikel ook referenties op voor werken die dieper ingaan op Marcus Vipsanius Agrippa, zodat zij die meer willen weten deze kunnen raadplegen. Een encyclopedie is immers een goed vertrekpunt als men iets wilt weten over een bepaald onderwerp, omdat het ten eerste al een overzicht geeft van dit onderwerp en vervolgens ook nog doorverwijst naar verder lectuur voor zij die meer willen weten. Evil berry 27 sep 2007 16:02 (CEST)
  Maar wat wordt dan een etalageartikel in deze encyclopedie? Een artikel over de muis, waarin wordt gezegd dat de muis een zoogdier is en voor de rest maar een beetje verwijst naar andere bronnen? (Idd, overdreven voorbeeld) Het lijkt me toch dat we zoveel mogelijk info op wikipedia willen hebben. Emiel 28 sep 2007 16:00 (CEST)
  Natuurlijk moet een Etalage-artikel volledig zijn, maar een encyclopedie-artikel moet niet bijvoorbeeld vermelden dat iemand graag sokken droeg (om ook maar eens een overdreven voorbeeld te geven). Over Marcus Vipsanius Agrippa is volgens mij nu het belangrijkste gezegd in het hier besproken artikel. Evil berry 28 sep 2007 18:16 (CEST)