Wikipedia:GLAM/Erfgoed Gelderland/Erfgoedcentrum Rozet/Afbeeldingen sprint 2017

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Interieur van Erfgoedcentrum Rozet

Help mee met het toevoegen van afbeeldingen van Arnhems erfgoed op Wikipedia![bewerken | brontekst bewerken]

Erfgoedcentrum Rozet neemt in 2017 deel aan een Wikimedia-project van Erfgoed Gelderland. In het kader van dit project maakt het Erfgoedcentrum haar gravures van bekende personen en Arnhemse en Gelderse buitenplaatsen beschikbaar via Wikimedia Commons. Een tweede stap is het plaatsen van afbeeldingen van deze gravures op verschillende Wikipedia artikelen van alle 284 taalversies, zodat het Arnhemse erfgoed ook internationaal zichtbaar is en door iedereen wereldwijd gebruikt kan worden.

Datum: zaterdag 28 oktober.

  • 12.00: Aanvang en ontvangst
  • 12.10: Korte toelichting op gravurecollectie door Ferry Reurink, specialist oud bezit Bibliotheek Arnhem
  • 12.25: Uitleg toevoegen afbeeldingen aan Wikipedia artikelen door Michelle van Lanschot, Wikipedian in Residence voor Erfgoed Gelderland
  • 13.00-16.00: Zelf aan de slag met het toevoegen van afbeeldingen aan artikelen

Gedurende de dag is het ook mogelijk om aan te sluiten bij een van de andere activiteiten die worden georganiseerd in Rozet en in het centrum van Arnhem ter gelegenheid van de DAG van de Arnhemse geschiedenis. Kijk voor een overzicht van de activiteiten in het programmaboekje. Lunchen is mogelijk in het restaurant van Rozet of ergens in het centrum van Arnhem, maar is wel voor eigen rekening van de deelnemers.

Meedoen?[bewerken | brontekst bewerken]

Inschrijven voor deze activiteit kan via dit formulier. Indien gewenst kun je ook je gebruikersnaam hieronder achterlaten.

Ja, ik doe mee aan de afbeeldingensprint van Erfgoedcentrum Rozet:

Hoe voeg je een afbeelding toe aan een artikel op Wikipedia?[bewerken | brontekst bewerken]

We hebben voor het gemak een instructievideo gemaakt over het toevoegen van afbeeldingen aan Wikipedia. Bekijken hier de video met uitleg. Nog geen account op Wikipedia? Bekijk dan de video over het aanmaken van een account.

De door Erfgoedcentrum Rozet gedoneerde afbeeldingen zijn in deze categorie te vinden. Hieronder alvast een voorproefje.

Uitleg over project[bewerken | brontekst bewerken]

Meer informatie over het project van Erfgoedcentrum Rozet is te vinden op hun projectpagina. Meer informatie over het Wikipedian in Residence project van Erfgoed Gelderland is terug te vinden op de centrale projectpagina.

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Ferry Reurink (F.Reurink-at-bibliotheekarnhem.nl) of Michelle van Lanschot (zie overlegpagina of m.vanlanschot-at-erfgoedgelderland.nl).