Wikipedia:Humor en onzin/Robofobie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's

Robofobie is een angststoornis die bij veel Wikipedianen heerst die hetzij weinig kennis van automatisering hebben hetzij negatieve ervaringen met robots. De aandoening kenmerkt zich door een mateloos verzet tegen alles wat geautomatiseerd is, het aanvoeren van emotionele argumenten tegenover de rationele argumenten van mensen die zonder deze aandoening door het leven gaan en de neiging tot het brandmerken van alles wat met robots te maken heeft (iets wat kan overgaan in sjablonomanie).

Een remedie is tot nu toe niet bekend. Voorlopig krijgen patiënten het advies te verhuizen naar de binnenlanden van Afrika, in afwachting van betere middelen.

Voorstanders van het gebruik van robots op Wikipedia zullen graag de diagnose robofobie stellen, om redelijke bezwaren tegen dit gebruik, bijvoorbeeld door mensen die zelf dagelijks automatiseren, de kop in te drukken. Rationele bezwaren komen vooral voort uit de aan robofobie verwante beginnetjesfobie, een aandoening die er voor zorgt dat mensen zich hevig verzetten tegen een vloedgolf van nieuwe artikelen van één regel die toch eenmaal thuishoren in een Wikipedia-vrij woordenboek.