Wikipedia:Humor en onzin/sheic-zimblit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een sheic-zimblit is een gedecentraliseerde verwerkingseenheid (GVE) die speciaal is ontwikkeld voor online vrije encyclopedieën zoals Bottipedia. De officiële naam van de sheic-zimblit is Wikium Processor, en op ieder exemplaar staat deze naam dan ook gedrukt, met superscript GNU.

De sheic-zimblit is speciaal geoptimaliseerd voor het verwerken van apache-hits, mysql queries en voor de interpretatie van PHP-code en wiki-syntax. Gepland wordt, om ook de verwerking van TeX-syntax door de processor te laten plaatsvinden, maar vooralsnog gebeurt dit nog volledig softwarematig.

Aanvankelijk werkte Wikipedia, de voorloper van Bottipedia, op een relatief klein aantal dedicated servers, die gebruik maakten van conventionele AMD- en Intelprocessoren. Echter, toen robots hadden berekend dat meer dan 80% van de computers wereldwijd gebruik maakten van de opvolger van de online encyclopedie, besloten zij gebruikers hiervan vele malen per dag de tekst "designed for de sheic-zimblit" te tonen, en in het jaar 2011 n. Chr. maakten zij de encyclopedie zelfs ontoegankelijk voor systemen die geen sheic-zimblit hadden, met meldingen als "uw systeem is niet compatible met de sheic-zimblit, vervang uw computer en druk vervolgens op enter". In 2012 n. Chr. ging Intel failliet doordat het marktaandeel in gedecentraliseerde verwerkingseenheden was gekrompen tot ongeveer 1.17%, en is AMD clones gaan produceren van de sheic-zimblit, zoals de Bottion-processor en de Jimbon-processor. Toen voldoende computers wereldwijd voorzien waren van een sheic-zimblit of een clone hiervan, werd Bottipedia een P2P systeem, waarbij de verwerking van iedere lookup in de encyclopedie gedecentraliseerd plaatsvindt, verspreid over miljoenen computers. Dit gedecentraliseerde proces maakt gebruik van cycle-delegation, een techniek die speciaal voor de sheic-zimbit is ontworpen.

Kenmerkend voor de sheic-zimblit is, dat regelmatig onderkoeling van de processor plaatsvindt door de massale cycle-delegation die plaatsvindt. Om deze onderkoeling tegen te gaan, wordt iedere sheic-zimblit dan ook voorzien van een heater, die op mechanische wijze aan de processor bevestigd is. Experimenten om de heating met behulp van een vlam te bewerkstelligen zijn nog niet werkbaar gebleken, en in de praktijk bestaat een heater uit een elektrisch verwarmingselement.