Wikipedia:Toestemming gebruik externe informatie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verouderd Dit is een pagina die zodanig verouderd is dat de inhoud geen actuele betekenis heeft of niet meer recentelijk gebruikt is.
Overzicht beheerpagina's

Heeft u een site gevonden waarvan u vindt dat de informatie ook op Wikipedia zou moeten staan? Waarom zou u twee keer het wiel uitvinden? Wellicht kunt u de informatie zo overnemen. Van belang is dan wel dat er geen auteursrechten rusten op de tekst, vraag daarom altijd toestemming aan de beheerder van de website of u de informatie mag overnemen in Wikipedia.

De onderstaande tekst kunt u gebruiken om aan de beheerder van een site te vragen of u de informatie mag overnemen in Wikipedia:

Geachte heer, mevrouw,
Onlangs bezocht ik uw site { } en trof daar interessante informatie aan over { } op de volgende pagina/pagina's { }. Als medewerker van Wikipedia zou ik u hierbij willen vragen of u toestemming wilt geven voor het overnemen van deze informatie in Wikipedia.
Wikipedia is een gemeenschapsproject met als doel in elke taal een complete encyclopedie op het web te creëren. Iedereen kan Wikipedia gratis gebruiken om informatie te zoeken én om informatie toe te voegen.
De inhoud van Wikipedia valt onder de GNU Vrije Documentatie Licentie. Dit houdt in dat een ieder gerechtigd is de inhoud kosteloos te verspreiden en/of te wijzigen. De auteur van het oorspronkelijke werk moet wel genoemd worden, en eventuele wijzigingen vallen onder dezelfde licentie.
Meer informatie over Wikipedia en de GNU Licentie vindt u op www.wikipedia.nl/wiki/Wikipedia en www.wikipedia.nl/wiki/GNU_Vrije_Documentatie_Licentie.
Ik hoop spoedig een positieve reactie van u te mogen ontvangen.
Met vriendelijke groet,
...................
nl.wikipedia.org
  • Vermeld de reactie (positief en negatief) op de bronnenpagina.
  • Vermeld tevens of het een toestemming voor de gehele site gaat of slechts om specifieke pagina's.
  • Neemt u de informatie over in een artikel, vermeld dan ook de bron op de overlegpagina van het betreffende artikel.