Wikipedia:Verwijzing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:AFKO

De lijst van verwijzingen op Wikipedia kan worden gevonden op Wikipedia:Lijst van verwijzingen of WP:LV. Deze verwijzingen stonden voorheen in een pseudonaamruimte, tegenwoordig wordt daarvoor de aliasnaamruimte gebruikt.

Wat is een Wikipedia-verwijzing?[bewerken | brontekst bewerken]

"Verwijzingen" in Wikipedia zijn een speciaal type redirects die gebruikt kunnen worden om sneller op een pagina in de Help-, Portaal- of Wikipedia-naamruimte te komen.

Hoe Wikipedia-verwijzingen te gebruiken[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-verwijzing kan in de Wikipedia zoekbox worden ingevoerd om je snel naar een pagina te brengen.

Je kan bijvoorbeeld "WP:K" in de zoekbox typen en op "Artikel" klikken om naar de kroeg te komen, zonder "Wikipedia:De kroeg" te moeten typen.

Je kan de verwijzing ook gebruiken in de URL (internetadres). Je bent nu bijvoorbeeld de pagina Wikipedia:Verwijzing aan het bekijken. De URL is

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verwijzing

Je kan vanaf hier komen op de pagina Wikipedia:De kroeg door "Wikipedia:Verwijzing" in het URL-veld te vervangen met WP:K (gevolgd door "Enter").

Verwijzingen worden volledig in hoofdletters gemaakt, maar de zoekbox is niet case-sensitive. In de zoekbox kan je bv. "wp:k" typen in plaats van "WP:K".

Als je de URL-methode gebruikt moet je de verwijzing wel in hoofdletters typen.

Toevoegen van links naar verwijzingen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie WP:VW

Een verwijzingssjabloon zoals hier rechts getoond (het "verwijzingssjabloon") wordt toegevoegd bovenaan de pagina waarnaar verwezen wordt met gebruik van {{Verwijzing|WP:<x>}}.

De betekenis van zo'n pijltje is dus: "Je kunt naar deze pagina verwijzen met behulp van deze lettercode".