Wikipedia:WMF Belgium-NL fondsenwervingscampagne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Belgische WMF-inzamelactie voor 2024[bewerken | brontekst bewerken]

Elk jaar organiseert de Wikimedia Foundation (WMF) inzamelacties in verschillende delen van de wereld, van de VS tot Latijns-Amerika, Australië en Japan. Van 2 april tot 28 mei zal de jaarlijkse banner voor de WMF inzamelactie in België te zien zijn. Op deze pagina kunt u de Belgische inzamelactie ontdekken en uw input geven.

Waarom zamelen we geld in voor Wikipedia en de Wikimedia-projecten?[bewerken | brontekst bewerken]

Mensen geven om veel verschillende redenen aan Wikipedia. De Wikimedia Foundation, de non-profitorganisatie die Wikipedia beheert, zorgt ervoor dat elke donatie die we ontvangen weer wordt geïnvesteerd om Wikipedia, de Wikimedia-projecten en onze missie voor vrije kennis te ondersteunen.

  • Wij zijn een non-profitorganisatie en lezers en donateurs over de hele wereld houden ons onafhankelijk.
  • Wikipedia bedient miljoenen lezers en draait voor slechts een fractie van de kosten van andere topwebsites.
  • Donaties van lezers ondersteunen de technologie waarmee Wikipedia kan bestaan en dragen bij aan verbeteringen in hoe mensen kunnen lezen, wijzigingen aanbrengen en kennis delen op Wikipedia.
  • We zijn geëvolueerd zodat we kunnen voldoen aan nieuwe behoeften in een veranderend technologielandschap en kunnen reageren op nieuwe wereldwijde bedreigingen.
  • We beheren onze financiën op een verantwoorde wijze en brengen de onmiddellijke behoeften van Wikipedia in balans met duurzaamheid op de lange termijn.
  • Door Wikipedia te steunen, helpt u Wikipedia om een betere afspiegeling van alle kennis van de wereld te bieden.
  • Financiële bijdragen van lezers houden ons draaiende.

U kunt er meer over lezen in deze post op Medium (in het Engels).

Hieronder staan voorbeelden van banners voor de inzamelactie. Het WMF-team achter de fondsenwerving waardeert de input van de lokale gemeenschap in verband met bannerberichten om manieren te vinden om lezers in België beter te bereiken.

Samen maken we de inzamelactie beter[bewerken | brontekst bewerken]

Om de campagne een sterke start te geven, vraagt het WMF fondsenwervingsteam vóór de campagne om ideeën en inbreng als voorbereiding op de lancering. Opmerkingen, suggesties, vragen, ideeën en algemene opmerkingen kunt u toevoegen aan de discussiepagina. Als u liever rechtstreeks contact met ons opneemt, kunt u ook een e-mail sturen naar Julia Brungs via jbrungs@wikimedia.org.

Julia organiseert een uur voor een gesprek waar u rechtstreeks met Julia kunt komen praten over de campagne. Dit zal hier plaatsvinden:

We hebben onlangs een uitnodiging toegevoegd aan onze campagne in België om een account aan te maken en Wikipedia te bewerken. De oproep staat op onze bedankpagina, die donateurs direct zien nadat ze online hebben gedoneerd. Geïnteresseerde donateurs worden doorgestuurd naar pagina’s voor het aanmaken van een account, en komen vervolgens terecht op een startpagina met functies voor nieuwkomers. Deze toevoeging kan ervoor zorgen dat u een aantal nieuwe redacteuren ziet op Engelse en Nederlands/Franse Wikipedia’s, vooral tijdens onze jaarlijkse inzamelactie in België. Als u hier vragen over hebt, gebruik dan de discussiepagina.

Als u mensen ontmoet met vragen over doneren, kunt u hen vragen een e-mail te sturen naar donate@wikimedia.org.

Huidige bannervoorbeelden – deel uw input en creativiteit[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder vindt u voorbeelden van banners voor de komende campagne in België. We staan open voor ideeën om de lezers in België dit jaar beter te bereiken. (Let op: we kunnen dezelfde banner ook op de Android- en iOS-app laten zien.)

Desktop groot

Desktop groot - Engels

Desktop groot- Nederlands

Voeg hieronder uw feedback toe


Desktop klein

Desktop klein - Engels

Desktop klein - Nederlands

Voeg hieronder uw feedback toe


Mobiel groot

Mobiel groot - Engels

Mobiel groot - Nederlands

Voeg hieronder uw feedback toe


Mobiel klein

Mobiel klein - Engels

Mobiel klein - Nederlands

Voeg hieronder uw feedback toe


Lees wat enkele donateurs van de laatste campagne in België zeiden:

Omdat ik een handicap heb, heb ik minder middelen, maar toch is het belangrijk voor mij om een aantal doelen te steunen die mij na aan het hart liggen. Of het nu om dieren of mensen gaat, ik heb zorgvuldig doelen en organisaties gekozen die de resultaten tonen van de donaties. Wikipedia is des te belangrijker voor mij omdat ik na mijn handicap enkele jaren in een diepe depressie raakte en mijn enige link naar de buitenwereld was het internet... en Wikipedia. Als er geen antwoord is, of als lezers zich abonneren op de onderwerpen, staan er ook links naar andere sites om meer te weten te komen. Anders gezegd, jullie vensters naar verder onderzoek werden mijn vensters naar de buitenwereld. Bedankt om het mogelijk te maken deze vensters open te houden.

Investeringen in de Belgische gemeenschap[bewerken | brontekst bewerken]

De afgelopen jaren heeft WMF verschillende projecten gefinancierd om de Belgische gemeenschap te helpen bloeien en groeien. U kunt er hier een paar bekijken: