Naar inhoud springen

Wikipedia:Wikidata-café/Archief/mei 2019

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Widawiwo (verkorting van WikiData voor WikiWoordenaars) is de werktitel voor een werkbijeenkomst voor WikiWoordenaars over de lexicografische mogelijkheden van WikiData zoals die sinds 2018 beschikbaar zijn. Enkele geroutineerde WikiWoordenaars hebben het idee opgevat om samen eens te kijken naar de lexicografische mogelijkheden die WikiData sinds vorig jaar biedt.

Met steun van de Vereniging Wikimedia Nederland is een voortvarend begin mogelijk op zondagmiddag 26 mei 2019 in Breda.

Doel van de bijeenkomst is om praktisch na te gaan hoe we als ervaren WikiWoordenaars uit Nederland en Vlaanderen de nieuwe mogelijkheden van WikiData het best kunnen gebruiken om vrije informatie te delen. Deze bijeenkomst is op een erg korte termijn georganiseerd, omdat zich een paar unieke kansen lijken voor te doen.

Aanmelden kan nog tot en met donderdag 23 mei op deze pagina. Er is geen deelnemersbijdrage, maar reiskosten en (eventueel) eten zijn voor eigen rekening. Omdat deze bijeenkomst nogal voortvarend georganiseerd wordt, is het op die pagina ook mogelijk aan te geven dat je nu verhinderd bent, maar wel belangstelling hebt voor toekomstige activiteiten op dit terrein. --MarcoSwart (overleg) 22 mei 2019 11:23 (CEST)[reageren]