Wikipedia:Wikidata-café/hoofding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom in Bits en bytes, het Wikidata-café van de Nederlandstalige Wikipedia

In dit café kunnen alle mogelijke onderwerpen over Wikidata op Wikipedia worden besproken: Bits & bytes is een café dat hoort bij het project Wikidata op Wikipedia (WP:WOW). We bespreken hier bijvoorbeeld hoe je een Wikidata driven infobox of sjabloon maakt (een infobox/sjabloon waarin een gedeelte van de informatie of zelfs alle informatie van Wikidata wordt gehaald). Maar ook hoe je een kaart kunt maken in een Wikipedia-artikel waarop de getoonde data afkomstig is van Wikidata. Of een lijst of overzicht van gegevens van Wikidata met behulp van de Listeria-bot of Python.

Dit Wikidata-op-Wikipedia-café is met nadruk ook geschikt als een soort mededelingenbord, waarop iedereen die met Wikidata op Wikipedia bezig is vorderingen kan toelichten of aan collega's duidelijk kan maken hoe of waarom men volgens een bepaalde systematiek te werk gaat, zodat we allemaal niet naast elkaar maar met elkaar werken.

Voordat je een nieuw onderwerp toevoegt kun je in het archief zoeken of er al iets is geschreven wat je vraag beantwoord. Op de pagina met zoekresultaten kun je met de link Alle pagina's doorzoeken boven het zoekvenster verder zoeken in de Wikipedia-naamruimte.