Wikipedia:GLAM/Nederland en de wereld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom | Over het project   Activiteiten   Agenda   Media   Hulp & Overleg   Meedoen |

Contact

  Partners

Welkom | Over het project[bewerken | brontekst bewerken]

Deken uit Curaçao

In 2020 zijn er bijna 300 taalversies van Wikipedia, die bij elkaar tientallen miljoenen artikelen bevatten. Maar in totaal is er meer informatie op Wikipedia te vinden over West-Europa en Noord-Amerika dan over de rest van de wereld. Met het project Nederland en de Wereld wil Wikimedia Nederland een bijdrage leveren om dat recht te trekken.
Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is hierdoor gemeenschappelijk erfgoed ontstaan.

Gezicht op Nieuw Amsterdam

Om dit erfgoed waar mogelijk vrij beschikbaar te maken, werken we samen met internationale kennis- en erfgoedinstellingen, internationale Wikimedia chapters en met gemeenschappen in Nederland met banden met andere delen van de wereld. Zo helpen we bij het beschikbaar maken van kennis en collecties uit deze delen van de wereld. Belangrijk uitgangspunt van het project is dat de acties en activiteiten die worden georganiseerd uitgaan van de behoefte en ideeën van de groepen waarmee wordt samengewerkt


Doe je mee? Neem contact met ons op of kijk of er een activiteit is waar je bij kunt aansluiten.