Wolf O'Donnell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wolf O'Donnell
Personage uit Star Fox Serie
Eerste spel Star Fox 64 (1997)
Schepper(s) Nintendo
Engelse stem Jock Blaney (Lylat Wars)
Grant Goodeve (Assault)
Jay Ward (Super Smash Bros. Brawl)
Jaz Adams (Star Fox 64 3D)
Japanse stem Hisao Egawa (Star Fox 64)
Mahito Ōba (Assault en Super Smash Bros. Brawl)
Kōsuke Takaguchi (Star Fox 64 3D)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Wolf O'Donnell (ウルフ・オドネル, Urufu Odoneru), soms ook wel Lord O'Donnell genoemd, is de leider van het Star Wolf-team, en de rivaal van Fox McCloud. Wolfs steeds wederkerende bemoeienis met Fox is een resultaat door Wolfs verleden met Fox' vader, James. Wolfs team was in Lylat Wars of Star Fox 64 ingehuurd door Andross om het Star Fox-team uit te schakelen. Het Star Wolf-team slaagt niet in deze missie, waardoor Wolf wraak wil nemen om persoonlijke redenen. Volgens de handleiding van Star Fox 64 zou Pigma invloed hebben gehad op Wolf om hem tegen Fox op te zetten. Zoals de handleiding vermeldt, is dit het ultieme gevecht tussen Fox en zijn rivaal. Als Pigma geen invloed had uitgeoefend op Wolf, waren Fox en Wolf misschien niet eens vijanden geworden. Misschien zouden de twee zelfs kunnen samenwerken.

Een scherpe karakteristieke verandering vond later plaats op Wolf. Jaren later, in Star Fox: Assault is Wolf weer eens van plan om het Star Fox uit te schakelen, maar een invasie van Aparoids zorgt ervoor dat Wolf Fox red van de ondergang. Hij beweert dat de enige reden hiervan is dat hij zelf met Fox wil afrekenen, hoewel hij Fox wel een advies gaf wat Fox later hielp. Ook helpt Wolf Fox op bepaalde momenten in Star Fox Command, waarin hij ook zegt een karig respect voor Fox te hebben.

Wolf verscheen ook als speelbaar personage in Super Smash Bros. Brawl. In Super Smash Bros. Brawl, speelt hij geen rol in The Subspace Emissary, de verhaalmode van het spel, maar hij kan er wel in ontgrendeld worden als het is uitgespeeld. Wolfs uiterlijk in het spel is nogal veranderd; hij draagt een mix tussen zijn Assault- en Command-outfit en hij gedraagt zich kwaadaardig. Wolfs stem werd ingesproken door Hisao Egawa in de Japanse versie van Star Fox 64 en Mahito Ōba in de Japanse versie van Star Fox: Assault en Super Smash Bros. Brawl. In de Engelse versie van Star Fox: Assault werd zijn stem ingesproken door Grant Goodeve en in en in de Engelse versie van Super Smash Bros. Brawl werd zijn stem ingesproken door Jay Ward.

Externe links[bewerken]